Súd v Maďarsku nariadil vzatie do väzby dvoch radikálov

NETKY.SK • 17 November 2016, 18:02 • 2 min
Súd v Maďarsku nariadil vzatie do väzby dvoch radikálov

BUDAPEŠŤ - Okresný súd v severomaďarskom Györi uvalil dnes vyšetrovaciu väzbu na dvoch radikálov, ktorých v utorok zadržali príslušníci maďarského Centra boja proti terorizmu (TEK) pri zásahu v ôsmich mestách a obciach.

slovakia

left justify in out

Jeden zo zadržaných pochádza z Peštianskej župy a druhý z Jasovsko-malokumánsko-solnockej župy.

 

Pri domovej prehliadke u ľudí spájaných s radikálnou pravicovou organizáciou Maďarský národný front príslušníci zásahového komanda našli veľké množstvo samopalov, pištolí a výbušnín.

 

Celoštátne veliteľstvo polície (ORFK) uviedlo, že TEK predviedlo a vypočulo 12 ľudí, z ktorých každý má väzbu na niektorú z odnoží Maďarského národného frontu. Z nich 11 vypočuli ako podozrivých z násilných trestných činov a zneužitia zbraní. V prípade dvoch ľudí polícia iniciovala uvalenie vyšetrovacej väzby.

 

Komando zasahovalo v Bönyi, Budakalásze, Budapešti, Jászberényi, Mosonmagyaróvári, Ráde, Saókeresztúre a Váci.

 

Vodca Maďarského národného frontu István Györkös zastrelil 26. októbra pri domovej prehliadke v severomaďarskej obci Böny policajta a ďalšieho zranil. Sedemdesiatšesťročného Györkösa s poranením brucha operovali v nemocnici v Györi, potom ho previezli do väzenskej nemocnice v meste Tököl v Peštianskej župe.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona