Súd v Maďarsku nariadil 14 migrantom vyšetrovaciu väzbu za útok na policajtov

NETKY.SK • 19 Január 2016, 09:14 • 2 min
Súd v Maďarsku nariadil 14 migrantom vyšetrovaciu väzbu za útok na policajtov

BUDAPEŠŤ - Okresný súd v maďarskom Kecskeméte nariadil dnes vzatie do vyšetrovacej väzby 14 migrantov, ktorí sú podozriví z piatkového útoku kameňmi na policajtov v zbernom tábore v meste Kiskunhalas na juhu krajiny. Podľa agentúry MTI o tom informoval hovorca súdu v Kecskeméte Szabolcs Sárközy.

slovakia

left justify in out

Súd rozhodol o uvalení vyšetrovacej väzby na piatich Iračanov, štyroch Afgancov, troch Iránčanov, jedného Sýrčana a jedného Alžírčana. Dôvodom podľa súdu je trestný čin skupinového násilia voči proti verejným činiteľom. Desiati migranti sa voči rozhodnutiu súdu odvolali.

 

Pri incidente v piatok utrpeli zranenia dvaja policajti. Podľa polície Báčsko-malokumánskej župy sa incident začal hádkou trojice zadržiavaných migrantov o používanie internetu, do ktorej zasiahla ozbrojená stráž tábora spolu s policajtmi. Migranti napokon zaútočili kameňmi.

 

Polícia útok skupiny vyše 20 radikálnych migrantov odvrátila, izolovala jej vodcov a zabránila vzniku ďalších konfliktov.

Polícia informovala, že posilnila v tábore policajné sily - na dvoch zadržiavaných migrantov pripadá teraz jeden policajt.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona