Súd v Krakove zamietol žiadosti slovenských súdov v prípade Mella

NETKY.SK • 30 Máj 2013, 14:50 • 2 min
Súd v Krakove zamietol žiadosti slovenských súdov v prípade Mella

BRATISLAVA - Poľský súd v Krakove rozhodol o všetkých dávnejších žiadostiach slovenských sudcov o vydanie Karola Mella do SR pre ďalšie trestné činy, na základe ktorých slovenské súdy vydali medzinárodný zatykač, tak, že ich pre právne pochybenia zamietol. Karol Mello je stále v Belize.

slovakia

left justify in out

Súd v Krakove rozhodol 25. apríla a vo všetkých prípadoch teda odmietol dať súhlas na trestné stíhanie Karola Mella O rozhodnutí poľského súdu boli v stredu 29. mája informovaní aj predstavitelia slovenskej justície a aj vlády. TASR o tom informoval jeho právny zástupca Peter Schmidl. Karol Mello je okrem iného obvinený v prípade troch vrážd - z nich sa mal podieľať aj na atentáte na údajného bossa bratislavského podsvetia Petra Csongrádyho.

Karol Mello, ktorý je spoluobžalovaný aj v kauze dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave, je stále v stredoamerickom Belize. Potvrdil to jeho obhajca Peter Schmidl. Naposledy obžalovaný Karol Mello zaslal faxom začiatkom apríla Okresnému súdu Bratislava I súhlas s tým, aby sa vtedy súdne pojednávanie konalo bez jeho prítomnosti. O  termíne pojednávania sa Karol Mello dozvedel asi tri týždne predtým, potvrdil súdu advokát.

"Darí sa mu v podstate dobre, ale darilo by sa mu oveľa lepšie, keby mohol prísť do tohto štátu a odpojednávať si tieto veci a sám sa brániť na súde," povedal po pojednávaní o svojom klientovi Schmidl. "Pokiaľ sa budú rešpektovať lehoty väzby a prezumpcia neviny, mohol by tu sedieť a brániť sa," dodal. Súdne pojednávanie aj tak 3. apríla odročili. Obžalovaný Jozef Balogh totiž oznámil, že vypovedal plnú moc svojmu doterajšiemu obhajcovi. Súd mu dal desať dní, aby si zvolil nového obhajcu a odročil pojednávanie na jún. Ak si ho Jozef Balogh nezvolí sám, pridelí mu ho súd.

Mladú ženu a desaťročného chlapca v Moste pri Bratislave zastrelili na konci roku 2004. Z vraždy sú obžalovaní Branislav Adamčo, Jozef Balogh, Nikola Pajdič a objednávateľom mal byť podľa obžaloby Karol Mello Obeťou útoku mal byť otec zabitého chlapca a druh ženy – bývalý policajt Juraj G. Pokus zavraždiť ho však nevyšiel a zabijaci údajne omylom pripravili o život jeho blízkych. Posledné riadne pojednávanie bolo takmer pred rokom. Kľúčový svedok Peter T. vtedy na súde vyrozprával okolnosti, ktoré akcii predchádzali, rozdelenie úloh aj priebeh skutku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies