Súd v Kecskeméte odsúdil 15 členov prevádzačského gangu

NETKY.SK • 25 Máj 2017, 16:00 • 2 min
Súd v Kecskeméte odsúdil 15 členov prevádzačského gangu

BUDAPEŠŤ - Okresný súd v stredomaďarskom meste Kecskemét odsúdil dnes 15 členov medzinárodnej zločineckej skupiny prevádzačov. Hovorca kecskemétskeho odvolacieho súdu Szabolcs Sárközi uviedol, že členmi gangu boli občania Maďarska, Srbska, Sýrie a Tunisu.

slovakia

left justify in out

Hierarchicky vybudovaná skupina zločincov, ktorú viedol muž s dvojakým maďarsko-sýrskym občianstvom, pašovala v období od mája do novembra 2013 cudzincov do Maďarska, Rakúska a Nemecka.

 

Podľa slov hovorcu v súdnom procese nebolo možné udalosti za uvedený polrok dôkladne zrekonštruovať, preto nie je známy celkový počet prepašovaných ľudí, ani objem financií, ktorý gang zarobil.

 

Súd odsúdil 13 obvinených na odňatie slobody v dĺžke od jedného roka a ôsmich mesiacov až po tri roky a šesť mesiacov. Deviatich z nich súd uznal za vinných z trestného činu organizovaného prevádzačstva. Dvaja obvinený dostali peňažné tresty. V priebehu súdneho procesu jeden obvinený zomrel.

 

Rozsudok nadobudol platnosť v prípade troch odsúdených, o osude zvyšných rozhodne odvolací súd v Kecskeméte.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies