Súd v kauze nehody Evy Varholíkovej-Rezešovej preskúma záznamy diaľničnej kamery

NETKY.SK • 13 September 2013, 10:40 • 2 min
Súd v kauze nehody Evy Varholíkovej-Rezešovej preskúma záznamy diaľničnej kamery

BUDAPEŠŤ - Preskúmanie záznamov diaľničnej kamery, ale aj výpovede dvoch lekárov sú na programe šiesteho dňa pojednávania kauzy tragickej dopravnej nehody Slovenky Evy V., ktoré sa začalo dnes na Súde pre okolie Budapešti.

slovakia

left justify in out

Slovenka je obvinená zo spôsobenia dopravnej nehody vlani v auguste, pri ktorej na diaľnici M3 zahynuli vo vozidle značky Fiat Punto traja ľudia, ďalšia žena v horiacom aute utrpela ťažké poranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahla.  Súd nadnes opakovane predvolal aj bývalého partnera obvinenej Erika Fischera. Podľa maďarského denníka Blikk nemenovaný zdroj z prostredia súdu povedal, že cieľom výsluchu svedka je zistiť, či Eva Varholíková-Rzešová mala problémy s alkoholom. Predsedníčka senátu v tejto súvislosti deklarovala, že použije všetky právne prostriedky na to, aby muža, ktorý už bol predvolaný na predchádzajúce pojednávanie a nedostavil sa, prinútil súd k výpovedi.

Fischer v dňoch po nehode vypovedal, že pred haváriou sa vážne pohádal s Evou Varholíkovou-Rezešovou pre spoločné dieťa, pričom žena bola už vtedy pod vplyvom alkoholu. Slovenka od začiatku súdneho procesu, ktorý sa začal 27. augusta, odmieta vypovedať a tvrdí, že je nevinná. Od 23. augusta 2012 je v Maďarsku vo vyšetrovacej väzbe. Podľa výsledkov laboratórneho vyšetrovania uskutočneného po nehode mala v krvi 1,5 promile alkoholu. V rámci doterajšieho priebehu súdneho procesu zatiaľ štyria experti nedokázali potvrdiť, že pod vplyvom alkoholu bola obvinená už aj v čase nehody. Podľa jej tvrdenia z fľaše s vodkou sa napila až po havárii.

Maďarská polícia ukončila vyšetrovanie vo februári. Okresná prokuratúra pre okolie Budína vzniesla 17. mája obvinenie z trestného činu spôsobenia dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu s následkom smrti viacerých osôb a z trestného činu ohrozenia cestnej premávky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies