Súd v iráne potvrdil trest smrti pre vedca označeného za izraelského agenta

NETKY.SK • 25 December 2017, 14:00 • 2 min
Súd v iráne potvrdil trest smrti pre vedca označeného za izraelského agenta

TEHERÁN - Iránsky najvyšší súd odsúhlasil uloženie trestu smrti vedecko-výskumnému pracovníkovi, ktorý bol obžalovaný zo špionáže pre Izrael. Informovala o tom v pondelok agentúra AP, ktorá sa odvolala na správu iránskej polooficiálnej tlačovej agentúry ISNA.

slovakia

left justify in out

Ahmadrezá Džalálí, ktorého odsúdili na trest smrti v októbri, podľa prokuratúry opakovane poskytol izraelskej tajnej službe Mosad informácie o iránskych armádnych a jadrových vedcoch vrátane dvojice zavraždenej v roku 2010.

 

Iránska štátna televízia zverejnila tento mesiac zábery odsúdeného, ako sa k tejto činnosti priznáva. Podľa AP však nie je jasné, či nebolo toto priznanie získané pod nátlakom. Ľudskoprávne skupiny totiž uvádzajú, že zadržaným osobám je v Iráne často upierané právo na spravodlivý proces.

 

Džalálí je vo väzbe od apríla 2016 a nie zatiaľ známe, kedy by mal byť popravený. Proti rozhodnutiu najvyššieho súdu nie je prípustné odvolanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies