Sýrčana a Slovenku obvinených z prevádzačstva stíhajú na slobode

NETKY.SK • 9 December 2015, 21:56 • 2 min
Sýrčana a Slovenku obvinených z prevádzačstva stíhajú na slobode

HUMENNÉ – Okresný súd v Humennom dnes neposlal do väzby sýrsko-slovenskú dvojicu, ktorú obvinila polícia z prevádzačstva. Pre TASR to potvrdil hovorca prešovského Krajského súdu Michal Drimák.

slovakia

left justify in out

"Okresný súd Humenné prepustil obvinených zo zadržania, nakoľko nezhliadol dôvody väzby. Voči rozhodnutiu podal prokurátor sťažnosť a o nej rozhodne Krajský súd (KS) v Prešove 15. decembra," spresnil Drimák.

 

Obvinenie voči manželom – Abdulovi T. (38) pôvodom zo Sýrie a Slovenke Veronike T. (32) - vzniesla v týchto dňoch polícia v Humennom. Okresná prokuratúra následne podala návrh na ich vzatie do väzby s čím sa dnes večer Okresný súd nestotožnil.

 

Manželia žijúci v Snine chceli údajne prepašovať do Európy Sýrčanov na pozmenené pasy. Hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová v tejto súvislosti informovala, že dvojica mala v Damasku prevziať minimálne 30 cestovných pasov od sýrskych občanov.

 

"Po návrate na Slovensko mali do týchto dokladov zabezpečiť vízové nálepky oprávňujúce vybavenie prechodného pobytu. Takto upravené cestovné doklady potom chceli zaslať späť a sýrski občania mali prostredníctvom nich vstupovať na územie Európskej únie a Slovenskej republiky," uviedla Baloghová.

 

Za zabezpečenie takto upravených cestovných pasov sa údajne obvinená dvojica obohatila minimálne o 30.000 eur. Dôkazový materiál o jej aktivitách zaistila polícia pri domovej prehliadke na východe Slovenska. Išlo napríklad o listiny v arabskom jazyku, výpisy z účtov, počítače a sýrske cestovné doklady.

 

Súčinnosť slovenským orgánom poskytlo aj Veľvyslanectvo SR v Bejrúte. Obvineným hrozí väzenie v trvaní tri až osem rokov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies