Súd v Egypte odročil rozsudok v prípade obvinených novinárov z al-Džazíry

NETKY.SK • 30 Júl 2015, 13:09 • 2 min
Súd v Egypte odročil rozsudok v prípade obvinených novinárov z al-Džazíry

KÁHIRA - Egyptský súd odročil dnes rozsudok v rámci obnoveného súdneho pojednávania s novinármi panarabskej televízie al-Džazíra na 2. augusta.

slovakia

left justify in out

Podľa vyjadrení súdnych úradníkov, ktorí si priali ostať v anonymite, bola dôvodom pre odročenie choroba sudcu, informuje agentúra Reuters. Traja novinári z al-Džazíry - šéf káhirskej redakcie anglického vysielania Mohamed Fahmy, rakúsky novinár Peter Greste a egyptský producent Bahir Muhammad - boli zadržaní už v decembri 2013.
Vlani v júni ich odsúdili na sedem rokov väzenia. Súd ich uznal za vinných z toho, že zverejňovaním údajne nepravdivých správ o Egypte pomáhali teroristickej organizácii Moslimské bratstvo.


Odsúdenie novinárov však následne vyvolalo rozsiahle medzinárodné pobúrenie. Egyptský najvyšší súd začiatkom tohto roka pôvodné rozsudky zrušil a nariadil konanie nového procesu. Petra Gresteho súd začiatkom februára oslobodil a bol deportovaný do svojej vlasti. Fahmy a Muhammad boli po 400-dňovej väzbe vo februári prepustení na kauciu, súd s nimi sa však ešte neskončil.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies