Súd v Düsseldorfe zamestnancom Lufthansy uznal právo na štrajk, môžu pokračovať

NETKY.SK • 12 November 2015, 09:22 • 2 min
Súd v Düsseldorfe zamestnancom Lufthansy uznal právo na štrajk, môžu pokračovať

DÜSSELDORF - Súd v Düsseldorfe v stredu rozhodol, že palubný personál spoločnosti Lufthansa môže na letisku v tomto meste pokračovať v štrajku. Súd zamietol žiadosť o zákaz štrajku, o ktorý spoločnosť Lufthansa žiadala. Sudca v stredu uviedol, že štrajk je v súlade so zákonom.

slovakia

left justify in out

Toto rozhodnutie je v kontraste s utorkovým rozhodnutím rovnakého súdu. V utorok súd nariadil, že štrajkujúci palubný personál na letisku v Düsseldorfe sa musí vrátiť do práce. Dôvodom tohto rozhodnutia bolo to, že ciele štrajku neboli jasne definované. Odborová organizácia UFO začala so štrajkami minulý piatok a očakáva sa, že budú trvať celý týždeň. Štrajkom chce docieliť zachovanie výhod, ktoré mnohým členom posádok Lufthansy umožňujú odísť do dôchodku vo veku 55 rokov. Protest sa týka letov pod značkou samotnej Lufthansy, nie však iných aerolínií patriacich do tejto skupiny. V stredu spoločnosť Lufthansa musela pre štrajk zrušiť 930 letov. Vo štvrtok zruší 933 letov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies