Súd v Bruseli otvorí kauzu údajnej nemanželskej dcéry bývalého belgického kráľa

NETKY.SK • 19 September 2014, 13:54 • 2 min
Súd v Bruseli otvorí kauzu údajnej nemanželskej dcéry bývalého belgického kráľa

BRUSEL - Na bruselskom civilnom súde sa v utorok 23. septembra začnú pojednávania vo veci určenia otcovstva belgickej umelkyne Delphine Boelovej.

slovakia

left justify in out

Tá sa snaží súdnou cestou dokázať, že je nemanželskou dcérou bývalého kráľa Alberta II., uviedla tlačová agentúra Belga.
     

Všetky strany zúčastnené na súdnom spore predložili svoje zistenia a stanoviská v priebehu leta, čo umožní začatie neverejného súdneho konania.
     

V júni 2013 Boelová na prvostupňovom súde v Bruseli požiadala o súdne konanie, ktoré malo za cieľom spochybniť otcovstvo Jacquesa Boela, jej právneho otca, a dokázať otcovstvo vtedajšieho kráľa Alberta II. Exmonarchu vyzvala súdnou cestou, aby podstúpil test DNA, kráľ však bol chránený imunitou, tak sa zamerala na jeho deti - princa Filipa a princeznú Astrid. 
     

Kráľ Albert II. 21. júla 2013 abdikoval a na tróne ho nahradil jeho najstarší syn. To Boelovú prinútilo, aby v septembri 2013 zrušila pôvodnú súdnu výzvu a požiadala o nové súdne konanie zamerané na bývalého kráľa, ktorý po abdikácii už nebol chránený kráľovskou imunitou. Kráľ v reakcii na jej výzvu naznačil, že nemá v úmysle potvrdiť, že je jej otcom.
     

Teóriu o nemanželskej dcére Alberta II. podporuje aj matka žalobkyne Sybille de Sélys Longchampsová, ktorá belgickým médiám priznala, že mala v minulosti 18 rokov trvajúci milostný vzťah s mužom, ktorý sa neskôr stal belgickým kráľom.
     

Podľa informácií denníka Le Soir sa Jacques Boel nechystá pred súdom napadnúť žiadosť Delphine Boelovej na popretie otcovstva a je ochotný priznať, že nie je jeho biologická dcéra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies