Súd v Brne vyniesol exemplárne tresty v prípade 3 lupičov vrátane Slováka

NETKY.SK • 7 Marec 2017, 08:02 • 2 min
Súd v Brne vyniesol exemplárne tresty v prípade 3 lupičov vrátane Slováka

PRAHA/BRNO - Na exemplárne tresty 18-23 rokov väzenia odsúdil dnes Krajský súd v Brne za lúpežné prepadnutie seniora v rodinnom dome v okolí juhomoravskej metropoly s následkom úmrtia trojicu páchateľov - Simona B., Michala C. a Slováka-recidivistu Jozefa M.

slovakia

left justify in out

Rozsudok zatiaľ nenadobudol právoplatnosť, všetci obžalovaní sa voči nemu už na mieste odvolali.

 

Podľa poznatkov orgánov činných v trestnom konaní trio s kuklami na hlavách zobudilo pri zločine pred Štedrým dňom 2015 90-ročného dôchodcu. Keď začal volať o pomoc, páchatelia sa ho pokúšali umlčať, zviazali ho a bili, pričom ho následne udusili.

 

Muži pred súdom obviňovali zo spôsobenia smrteľných zranení jeden druhého, najväčší podiel mal na nich zrejme pod vplyvom pervitínu Michal C., ktorý dostal 23 rokov. Slovák, ktorý vyviazol s trestom 18 rokov väzenia, sa na vražde nepodieľal, nepostaral sa však o miernejšie správanie komplicov, ktorým pomáhal podľa vlastných slov ako vodič.

 

Informovali o tom internetové vydanie denníka Blesk a internetový server iDNES.cz.

 

Obžalovaným priťažil v súdnej sieni aj fakt, že už skôr sa dopustili lúpežného prepadnutia v Lysiciach, pričom aj tam poškodenému (64) pripravili tak otrasný zážitok, že až do súčasnosti trpí posttraumatickou stresovou poruchou. Strávil totiž niekoľko hodín v putách, kým ho nenašiel brat.

 

Trojici hrozili kvôli mimoriadnej brutalite činu a veku obete mimoriadne tresty.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies