Súd v Banskej Bystrici sprísnil tresty za predaj a užívanie drog

NETKY.SK • 28 Jún 2016, 15:24 • 2 min
Súd v Banskej Bystrici sprísnil tresty za predaj a užívanie drog

BANSKÁ BYSTRICA – Odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici dnes vyhovel prokurátorovi a sprísnil tresty za drogový zločin pre 20-ročného Filipa Rótha a 31-ročného Romana Prokopoviča z Rimavskej Soboty.

slovakia

left justify in out

Róth sa priznal, že opakovane si zadovažoval pervitín, zvaný aj perník. Drogu užíval, ale aj predával ďalším osobám, aj Prokopovičovi, ktorý ju tiež konzumoval a nie sám. Dával ju i priateľke Natálii, ktorá v tom čase ešte nemala osemnásť. Prokopoviča tiež žalovali za držanie marihuany. Na Okresnom súde v Rimavskej Sobote sa obaja k drogám priznali. Súd to zobral ako poľahčujúcu okolnosť a uložil Róthovi podmienečný trest na tri roky a Prokopovičovi sedem rokov nepodmienečne. Priťažilo mu, že drogu dával mladistvej priateľke a už bol v minulosti súdne trestaný.


S prvostupňovým rozsudkom sa nestotožnil prokurátor a požiadal krajský súd, aby obom delikventom tresty sprísnil. Odvolací senát mu vyhovel a Róthovi trojročný podmienečný trest zmenil na nepodmienečný. U Prokopoviča sedem rokov odňatia slobody ponechal, ale rozhodol, že si ich odpyká v ústave so stredným stupňom stráženia. Odvolací senát ponechal v platnosti verdikt prvostupňového súdu, že Róth i Prokopovič sa musia podrobiť protitoxikomanickému liečeniu ambulantnou formou. Rozhodnutie odvolacieho súdu je právoplatné. Predseda senátu hneď nariadil aj výkon trestu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona