Súd v Banskej Bystrici odsúdil recidivistu a jeho kamarátku

NETKY.SK • 14 Apríl 2014, 17:07 • 2 min
Súd v Banskej Bystrici odsúdil recidivistu a jeho kamarátku

BANSKÁ BYSTRICA - Senát Okresného súdu v Banskej Bystrici dnes rozsudkom uzavrel prípad viacerých krádeží vlámaním v tomto meste.

slovakia

left justify in out

Z ich spáchania uznal za vinných Banskobystričanov 32-ročného Ivana B. a jeho kamarátku a rovesníčku Martinu. Ženskej časti zlodejskej dvojice uložil trest štyri roky odňatia slobody nepodmienečne. U Ivana senát upustil od uloženia súhrnného trestu, pretože za dostatočný považuje nepodmienečný trest šesť rokov a štyri mesiace, ktorý si obžalovaný Banskobystričan v súčasnosti odpykáva.


Spoločne sa Ivan a Martina vo februári 2012 vlámali do rodinného domu na ulici Mladých budovateľov v Banskej Bystrici. Ukradli navigačný systém, svadobné obrúčky, pár zlatých náušníc s rubínom, náhrdelník a iné zlaté šperky. Nepohrdli ani značkovým parfumom, notebookom, slnečnými okuliarmi a peniazmi v hotovosti. Krádežou a poškodením zariadenia majiteľom vznikla škoda takmer sedemtisíc eur. 


Okrem toho súd preukázal Ivanovi B. krádeže vlámaním do šiestich motorových vozidiel v rodnom meste. Ukradol z nich autorádiá, digitálnu kameru, navigáciu, mobilné telefóny, ale aj povinnú výbavu, rôzne doklady a iné predmety. Vlámal sa aj do novinového stánku, odkiaľ ukradol cigarety. Do rozporu so zákonom sa dostal Ivan B. aj tým, že viedol motorové vozidlo, hoci mal šoférovanie na istý čas policajne zakázané. 


Ivan B. tým spáchal pokračujúci prečin krádeže, prečin poškodzovania cudzej veci a prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia. Ivan s Martinou formou spolupáchateľstva sa dopustili zločinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody. 
Rozsudok nie je právoplatný. Prokurátor a Ivan B. sa vyjadria v zákonnej lehote, Martina B. sa voči verdiktu odvolala hneď po jeho vyhlásení. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies