Súd uznal tínedžera vinným v prípade hromadného znásilnenia

NETKY.SK • 31 August 2013, 14:45 • 2 min
Súd uznal tínedžera vinným v prípade hromadného znásilnenia

NAÍ DILLÍ - Štyrom ďalším dospelým mužom hrozí v prípade dokázania viny trest smrti

slovakia

left justify in out

Indický súd uznal v sobotu tínedžera vinným z minuloročného brutálneho znásilnenia mladej ženy s následkom smrti v Naí Dillí. Páchateľ, ktorý mal v čase útoku len 17 rokov, dostal maximálny trest troch rokov v nápravnom zariadení. Trest zahŕňa aj čas strávený vo väzbe. Štyrom ďalším dospelým mužom hrozí v prípade dokázania viny trest smrti. Piateho našli v marci obeseného v jeho cele. Obvinenia voči mužom zahŕňajú vraždu, hromadné znásilnenie a únos. Prokuratúra tvrdí, že má proti mužom presvedčivé dôkazy vrátane oblečenia so stopami krvi, DNA, nahrávok mobilných telefónov či výpovedí očitých svedkov.

Dvadsaťtriročná študentka, ktorú skupina mužov brutálne napadla 16. decembra uplynulého roka v autobuse v hlavnom meste Naí Dillí, svojim početným poraneniam neskôr v nemocnici podľahla. Prípad šokoval krajinu a vyvolal búrlivé protesty, pričom verejnosť žiadala lepšiu ochranu žien a tvrdšie zákony na trestanie páchateľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies