Súd uznal starostu Vyšného Skálnika vinným v jeho neprítomnosti

NETKY.SK • 11 September 2014, 17:21 • 2 min
Súd uznal starostu Vyšného Skálnika vinným v jeho neprítomnosti

RIMAVSKÁ SOBOTA - Starosta Vyšného Skálnika Ján D., ktorému za volantom policajti pri júnovej kontrole namerali viac ako dve promile alkoholu, bol uznaný vinným z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

slovakia

left justify in out

Rozhodol o tom popoludní sudca Okresného súdu v Rimavskej Sobote. Ako pre agentúru SITA ďalej uviedla hovorkyňa krajského súdu Nina Spurná, obvinenému súd uložil peňažný trest vo výške 800 eur a zákaz viesť akékoľvek motorové vozidlo na 30 mesiacov. Rozhodnutie podľa hovorkyne zatiaľ nie je právoplatné, nakoľko plynie lehota na odvolanie. Starosta na súd neprišiel, pojednávanie sa konalo v jeho neprítomnosti. „Súhlasil s tým,“ objasnila Spurná.

 

Päťdesiatročného vodiča Jána zastavili policajti v nedeľu 8. júna v obci Hrachovo na ulici Mieru. Podľa polície ho vyzvali k predloženiu dokladov a zároveň k dychovej skúške na alkohol. Namerali mu 1,01 mg/l, čo v prepočte predstavuje viac ako 2 promile alkoholu. Polícia vodiča obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a sudca okresného súdu ho v super rýchlom konaní odsúdil. Na základe trestného rozkazu mu uložil peňažný trest 800 eur a zákaz vedenia motorových vozidiel na 30 mesiacov. Ako povedala vtedy hovorkyňa krajského súdu Nina Spurná, obvinený sa vzdal práva podať odpor. To ale v zákonom stanovenej lehote využila jeho manželka ako blízka osoba a rozsudok bol zrušený. Zákonné dôvody na zadržanie vodičského oprávnenia tak podľa polície zanikli a starosta neprišiel ani o svoj mandát. Na okresnom súde bolo nariadené nové hlavné pojednávanie. To sa konalo až na tretíkrát, dve predošlé pojednávania boli pre neprítomnosť obhajcu a potom obžalovaného odročené.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies