Súd uznal saudskoarabského princa vinného z vraždy svojho zamestnanca

NETKY.SK • 20 Október 2010, 07:39 • 2 min
Súd uznal saudskoarabského princa vinného z vraždy svojho zamestnanca

Súd uznal saudskoarabského princa vinného z vraždy svojho zamestnanca

slovakia

left justify in out

Britský súd uznal dnes 34-ročného saudskoarabského princa vinného z vraždy svojho zamestnanca v päťhviezdičkovom hoteli v centre Londýna.
      Princ Saúd bin Abd al-Azíz bin Násir, ktorý patrí k menej významným členom široko rozvetvenej saudskoarabskej kráľovskej rodiny, podľa súdu zavraždil vo februári svojho 32-ročného sluhu Bandara Abdalláha Abd al-Azíza, pričom tento čin mal sexuálny motív.
      Súd konštatoval, že muži udržiavali medzi sebou určitý druh sexuálneho partnerstva. Podľa tlačovej agentúry Press Association sa súd dozvedel, že princ na svoju obeť zaútočil sadistickým spôsobom v záchvate hnevu. Princ odmietol obvinenie z vraždy, priznal však zabitie.
      Saúd na súde uviedol, že je heterosexuál a on a jeho zamestnanec boli "priateľmi a rovnocennými partnermi". Prokurátor Jonathan Laidlaw povedal, že dôkazy preukázali, že princ je homosexuál, alebo má tendencie k homosexualite.
      Mŕtve telo sluhu našli v apartmáne na treťom poschodí hotela Landmark v londýnskej štvrti Marylebone. Podľa súdnej pitvy bola obeť zaškrtená a utrpela zranenie hlavy. Obžaloba vinila princa aj z toho, že v januári spôsobil tomu istému zamestnancovi bolestivé fyzické zranenie.
      Vládnuci rod v Saudskej Arábii má okolo 7000 členov, pričom vplyvné postavenie zaujíma len asi 200 z nich. Matka odsúdeného princa je dcérou saudskoarabského kráľa a otec odsúdeného je synovcom kráľa. Rozsudok o výške trestu vynesie súd v Londýne v stredu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies