Súd uznal Nečasovú a Rittiga vinnými z vyzradenia tajných informácií, poznajú svoje tresty

NETKY.SK • 10 Január 2017, 14:39 • 2 min
Súd uznal Nečasovú a Rittiga vinnými z vyzradenia tajných informácií, poznajú svoje tresty

PRAHA - Mestský súd v Prahe uznal dnes za vinných niekdajšiu šéfku kabinetu českého premiéra Janu Nečasovú a lobistu Iva Rittiga v prípade vyzradenia utajovaných informácií Bezpečnostnej informačnej služby (BIS).

slovakia

left justify in out

Informoval o tom spravodajský server Novinky.cz s tým, že je to vôbec prvýkrát, keď ich súd uznal za vinných a udelil im tresty.

 

Lobista Rittig a vtedajší poradca ministra poľnohospodárstva Tomáš Jindra mali podľa obžaloby naviesť niekdajšiu šéfku sekretariátu premiéra Nečasovú (predtým Nagyovú), aby im prostredníctvom právnika poskytla informácie zo správy BIS určenej pre premiéra.

 

Ritting dostal od súdu deväťmesačný podmienečný trest so skúšobnou dobou 18 mesiacov. Rittingov právnik David Michal dostal rovnaký trest. Nečasovú potrestali podmienkou v dĺžke 18 mesiacov s trojročnou skúšobnou lehotou. Tomáša Jindru súd oslobodil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies