Súd uznal Navaľného vinným z podvodu

NETKY.SK • 22 Marec 2022, 10:06 • 2 min
Súd uznal Navaľného vinným z podvodu

MOSKVA – Moskovský súd uznal v utorok lídra ruskej opozície Alexeja Navaľného za vinného z nových obvinení súvisiacich s podvodom. Informovala o tom agentúra AFP, podľa ktorej môže toto rozhodnutie viesť k značnému predĺženiu trestu tohto ruského politika.

slovakia

left justify in out

„Navaľnyj sa dopustil podvodu, teda krádeže cudzieho majetku prostredníctvom klamstva,“ uviedla na začiatku pojednávania sudkyňa Margarita Kotovová. Ruská prokuratúra minulý týždeň navrhla, aby bol ruský opozičný politik presunutý do zariadenia s najvyšším stupňom ochrany a odsúdený na 13 rokov väzenia pre obvinenia z podvodu a pohŕdania súdom. Podľa agentúry Reuters by mal súd v tejto súvislosti vyniesť rozsudok ešte v utorok.

 

img

 

V prebiehajúcom procese je Alexej Navaľnyj obžalovaný z toho, že spreneveril milióny dolárov z príspevkov od darcov určených na podporu svojich politických organizácií. Tento súdny proces prebieha priamo v nápravnovýchovnom tábore č. 2 v meste Pokrov, kde si politik odpykáva 2,5-ročný trest vynesený v kauze údajnej sprenevery. Tá bola podľa Navaľného a jeho stúpencov vykonštruovaná s cieľom prekaziť jeho politické ambície, vysvetľuje Reuters.

 

Možno vás zaujme: NR SR eviduje riziko možnej bomby v budove



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies