Súd uznal Alexeja Navaľného vinným v prípade urážky na cti

NETKY.SK • 22 Apríl 2014, 15:48 • 2 min
Súd uznal Alexeja Navaľného vinným v prípade urážky na cti

MOSKVA - Popredného ruského opozičného predstaviteľa a bojovníka proti korupcii Alexeja Navaľného dnes súd uznal vinným v prípade urážky na cti, za čo mu udelil pokutu vo výške vyše 6000 eur.

slovakia

left justify in out

Uviedla to agentúra Associated Press, ktorá dodala, že si súd ponechal otvorenú možnosť jeho prípadného uvrhnutia do väzenia.
     

Babuškinský obvodný súd Moskvy dnes podržal stranu mestskému poslancovi Alexejovi Lisovenkovi, ktorý zažaloval Navaľného za to, že ho v apríli na Twitteri nazval narkomanom, keď tvrdil, že Navaľnyj porušuje podmienky svojho podmienečného prepustenia.
     

Navaľnyj patrí medzi najhlasnejších predstaviteľov ruskej opozície, vo voľbách moskovského starostu vlani získal tretinu odovzdaných hlasov.
     

Už dva mesiace je v domácom väzení, má zakázané prijímať návštevy a komunikovať na sociálnych sieťach. Čaká na ďalší proces, ktorý sa s ním začne tento týždeň. Jeho manželka a druhovia hovoria, že komunikujú na sociálnych sieťach namiesto neho.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies