Súd už určil presný termín pojednávania s Mariánom K. a Pavlom R.

NETKY.SK • 31 Máj 2019, 09:47 • 2 min
Súd už určil presný termín pojednávania s Mariánom K. a Pavlom R.

BRATISLAVA - Špecializovaný trestný súd v Pezinku (ŠTS) vytýčil termín prvého hlavného pojednávania s podnikateľom Marianom K. a bývalým riaditeľom televízie Markíza Pavlom R. v kauze televíznych zmeniek. Pojednávanie je naplánované na 20. júna.

slovakia

left justify in out

"Prokurátor ÚŠP podal na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku obžalobu v trestnej veci Mgr. M. K. a spol. Dve osoby sú obvinené z obzvlášť závažného zločinu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov a zo zločinu marenia spravodlivosti. Obžaloba bola pridelená senátu 1T, ktorý po jej preštudovaní rozhodne o ďalšom postupe," uviedla v marci Kudjáková. Znamená to, že o osude dvojice bude rozhodovať senát v Pezinku a nie pracovisko ŠTS v Banskej Bystrici.

 

"Po podaní obžaloby senát v Pezinku bude musieť ako prvé posúdiť námietky obhajoby proti podanej obžalobe a námietky pre porušenie práv na obhajobu v prípravnom konaní," zareagoval vtedy obhajca Marek Para.

 

img

 

Marian K. je od minulého roka stíhaný v kauze zmeniek väzobne a aktuálne čelí obvineniu v prípade vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Zároveň čelí obvineniu z nedovoleného ozbrojovania. Pavol R. čelí žalobe na Okresnom súde Bratislava II z prípravy vraždy svojej bývalej spoločníčky Silvii Volzovej. Prvé pojednávanie v tejto veci, spolu s ďalšími troma obžalovanými, sa uskutočnilo 23. a 24. mája. Ďalšie pojednávanie vo veci je naplánované na koniec septembra.

 

img

 

Pavol R. je na rozdiel od Mariana K. stíhaný na slobode. Rozhodol o tom dva razy, naposledy vo februári tohto roka, Okresný súd Bratislava II a následne aj Krajský súd v Bratislave (KS). Pavol R. však musí nosiť elektronický náramok a pravidelne sa dostavovať do bratislavského Justičného paláca k probačnému úradníkovi. Marian K. je zase od konca minulého roka v sprísnenej kolúznej väzbe. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies