Súd už po druhý raz oslobodil Mikuláša Černáka z vraždy Imricha Oláha

NETKY.SK • 19 Marec 2015, 13:43 • 2 min
Súd už po druhý raz oslobodil Mikuláša Černáka z vraždy Imricha Oláha

BANSKÁ BYSTRICA – Okresný súd (OS) v Banskej Bystrici dnes už po druhý raz oslobodil Mikuláša Černáka obžalovaného v kauze vraždy Imricha Oláha, ku ktorej malo dôjsť pred vyše 17 rokmi.

slovakia

left justify in out

Po prvý raz ho ten istý súd oslobodil spod obžaloby vlani v máji. Prokurátorka sa však odvolala a Krajský súd v Banskej Bystrici vrátil celý prípad späť prvostupňovému súdu a prikázal mu, aby vypočul svedkov, ktorých predtým zamietol. Ani po ich vypočutí sa, rovnako ako vtedy, nepodarilo dokázať, že na vražde sa podieľal Mikuláš Černák.

 

Pred senát OS dnes do Banskej Bystrice priviezla eskorta údajného bosa žilinského podsvetia Františka Salingera. Vypovedal v prospech obžalovaného o rozhovore, ktorý ešte vo väzení v roku 2001 mal s exčernákovcom Slavomírom Surovým. Ten mu mal popisovať, ako Oláha zavraždili, pričom hlavným iniciátorom tohto skutku mal byť Miloš Kaštan, "pravá ruka" Mikuláša Černáka. Ten si odpykáva 14,5-ročný trest, ktorý dostal na základe dohody o vine a treste za podiel na vraždách Alojza Házyho a Miloša Piliara.

 

Výpovedi Kaštana, ktorý z tohto skutku usvedčoval Mikuláša Černáka, súd neuveril. "Tento svedok nie je objektívny. Modifikoval a menil obsah výpovedí. Je preukázané, že čerpal výhody za svoju výpoveď," konštatoval predseda senátu.

 

Podľa obžaloby Mikuláš Černák mal spolu s komplicmi zavraždiť Imricha Oláha v roku 1997 v kancelárii svojej niekdajšej firmy Renox v Banskej Bystrici, a to obzvlášť surovým spôsobom. Oláha uškrtili káblom od počítača. Motívom vraždy mala byť obava, že Oláh chystá likvidáciu Mikuláša Černáka. Jeho kostrové pozostatky polícia objavila až v októbri 2005 pri Hrochoti v okrese Banská Bystrica.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona