Súd uvalil na modelku Kukučovú, podozrivú z vraždy milionára, vydávaciu väzbu

NETKY.SK • 7 Máj 2014, 17:40 • 2 min
Súd uvalil na modelku Kukučovú, podozrivú z vraždy milionára, vydávaciu väzbu

TRENČÍN – Krajský súd (KS) v Trenčíne dnes na návrh Krajskej prokuratúry Trenčín rozhodol o uvalení vydávacej väzby na Slovenku Máriu Kukučovú podozrivú z vraždy britského podnikateľa v španielskom letovisku.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

„Sudca vyhovel návrhu prokurátora na vzatie vyžiadanej osoby do vydávacej väzby z dôvodu, aby nedošlo k zmareniu účelu konania o európskom zatýkacom rozkaze. Proti tomuto rozhodnutiu sťažnosť zatiaľ podaná nebola, obhajca si ponechal zákonnú lehotu troch dní na rozmyslenie,“ informoval hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus. 

 

Obhajca Márie Kukučovej Matúš Gemeš rovnako potvrdil vzatie jeho mandantky do vydávacej väzby. Udalosti vo vile v Španielsku sa podľa neho odohrali inak, ako boli prezentované. „Z pohľadu dôkazného stavu, ktorý poznám, sú splnené podmienky pre to, aby bolo možné celé to konanie posudzovať ako konanie v nutnej obrane, čo nie je trestné. Na území Slovenskej republiky nikto neskúma, čo je predmetom skutku, ani predmetom obvinenia. Tá situácia je v podstate taká, či sú splnené podmienky pre to, aby bola vydaná na územia Španielska na účely trestného konania. Rozhodnutie Krajského súdu sme očakávali“, skonštatoval Gemeš s tým, že si nechali lehotu na zváženie opravného prostriedku.

 

O súhlase či nesúhlase Márie Kukučovej s vydaním do Španielska sa bude rozhodovať dnes popoludní na Krajskej prokuratúre v Trenčíne. „Pokiaľ vyžiadaná osoba nesúhlasí s vydaním, tak potom o výkone európskeho zatýkacieho rozkazu (vydaní do Španielska – pozn. TASR) rozhoduje súd na základe návrhu prokurátora. O tomto návrhu sa v zmysle zákona rozhodne do 60 dní, pričom táto lehota môže byť aj predĺžená,“ doplnil Tarabus.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies