Súd usvedčil riaditeľa Trumpovej firmy z daňových podvodov

NETKY.SK • 19 August 2022, 08:23 • 2 min
Súd usvedčil riaditeľa Trumpovej firmy z daňových podvodov

NEW YORK - Dlhoročný finančný riaditeľ exprezidenta Donalda Trumpa Allen Weisselberg sa vo štvrtok postavil pred súd v New Yorku.

slovakia

left justify in out

Dlho vyšetrovaný Weisselberg uzavrel dohodu o vine a treste. Pred súdom sa tak priznal k pätnástim zločinom. Ide však len o začiatok veľkého prípadu. V tomto procese finančný riaditeľ Trump Organisation nemusel vypovedať proti Trumpovi ani jeho rodine, bude tak ale musieť urobiť na súde, ktorý sa začne v októbri. 

 

img

Allen Weisselberg na súde

 

Weisselberg včera vypovedal o sérii nekalých finančných praktík a machináciách, ktoré sa vo firme diali počas toho, ako v nej pôsobil ako finančný riaditeľ a jeden z najvyšších manažérov. Súd mu v rámci dohody vymeral päťmesačný trest odňatia slobody na ostrove Rikers, niektoré zdroje ale uvádzajú, že je viac ako pravdepodobné, že si odsedí vo väzení len 100 dní. 

 

Vyjadrenie Trum Organisation

 

„Allen Weisselberg, dlhoročný dôveryhodný zamestnanec The Trump Organization, je dobrý a čestný muž, ktorý bol za posledné 4 roky prenasledovaný a ohrozovaný orgánmi činnými v trestnom konaní, najmä prokurátorom Manhattanu, v ich nikdy nekončiacom politicky motivovanom boji v snahe odsúdiť aj Donalda Trumpa“ uviedla k prípadu spoločnosť amerického exprezidenta. 

 

obrazok

Vyjadril sa i hovorca Donalda Trumpa, ktorý vo svojom  stanovisku vyhlásil: „Pán Weisselberg, ktorý práve oslávil 75 rokov, sa v snahe hodiť túto záležitosť za hlavu a pokračovať vo svojom živote, rozhodol, že najlepším spôsobom konania pre neho a jeho rodinu  je priznať sa k vine. Dve Trumpove spoločnosti, na ktoré sa zameral Manhattan DA, však neurobia to isté a nikdy neuzatvoria žiadnu dohodu o vine a treste, a to z jednoduchého dôvodu, že neurobili nič zlé. Naopak sa tešíme na súdny proces, ktorého začiatok bol naplánovaný naozaj na zaujímavý dátum – 24. októbra, len niekoľko dní pred voľbami. Hovorca tým naznačil politický motív súdnych procesov. 

 

Medzitým exprezidenta stále vyšetruje FBI vo veci utajovaných dokumentov. Posledným posunom v tomto prípade je, že FBI Trumpovi vrátila zabavené pasy. 

 

Z domova: Eduard Heger: Fico ani Pellegrini nepatria do demokratickej a vyspelej krajiny!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona