Súd určil trest pre budúceho murára, ktorý znásilnil maloleté dievča

NETKY.SK • 6 September 2016, 16:08 • 2 min
Súd určil trest pre budúceho murára, ktorý znásilnil maloleté dievča

BANSKÁ BYSTRICA – Trest dva roky odňatia slobody podmienečne za znásilnenie maloletej uložil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 20-ročného budúceho murára Kristiána Mirgu z Kosihoviec v okrese Veľký Krtíš. Kristián pred tromi rokmi ešte ako mladistvý súložil so školáčkou Romanou K. proti jej vôli, pričom poznal jej vek.

slovakia

left justify in out

Okresný súd vo Veľkom Krtíši uznal Mirgu za vinného a uložil mu dva roky odňatia slobody nepodmienečne. Senát pri ukladaní trestu zohľadnil vek mladíka, ktorý v čase skutku mal sedemnásť rokov. Mirga sa odvolal s tým, že nič nespáchal a zo znásilnenia ho viní matka dievčaťa, pretože mal sex s jej staršou sestrou Angelikou.


Krajský súd Mirgovi vyhovel a trest mu zmenil na podmienečný. Predseda senátu konštatoval, že na Mirgu postačí pôsobiť aj podmienečným trestom. Učí sa za murára a v obci má dobrú povesť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona