Súd upravil trest pre vodičku za alkohol

NETKY.SK • 10 Február 2015, 15:51 • 2 min
Súd upravil trest pre vodičku za alkohol

BANSKÁ BYSTRICA - Študentka Margaréta Mikulčíková zo Zvolena ako vodička osobného motorového vozidla odmietla dychový i krvný test na alkohol.

slovakia

left justify in out

Na Okresnom súde vo Zvolene priznala vinu a za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky ju odsúdili na peňažný trest dvetisíc eur. Proti rozsudku sa odvolal prokurátor, ktorý požadoval aj trest zákazu šoférovania. Odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici mu dnes vyhovel a 21-ročnej Margaréte uložil zákaz viesť motorové vozidlá akéhokoľvek druhu na jeden rok. V súvislosti so zákazom činnosti však odvolací súd zmiernil pre študentku peňažný trest.
Margaréta trestný čin spáchala v predvečer svojich dvadsiatych narodenín. Šoférovala auto Audi, keď ju o pol druhej v noci 24. apríla 2013 kontrolovala vo Zvolene policajná hliadka. Margaréta odmietla dychovú skúšku a následne aj odber krvi na vyšetrenie na alkohol. Na prvostupňovom súde však urobila vyhlásenie o vine a súd to akceptoval. Vzhľadom na doterajšiu bezúhonnosť mladej ženy uložil jej iba peňažný trest dvetisíc eur a upustil od zákazu šoférovania. Po odvolaní prokurátora Krajský súd nakoniec konečný verdikt upravil na peňažný trest tisíc eur a ročný zákaz činnosti.  


Odmietnutie skúšok na alkohol, hoci by nebol spojený s nebezpečenstvom pre zdravie, sa kvalifikuje ako trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies