Súd uložil trest pre cudzinku za dopravnú nehodu v Banskej Bystrici

NETKY.SK • 21 Marec 2017, 15:14 • 2 min
Súd uložil trest pre cudzinku za dopravnú nehodu v Banskej Bystrici

BANSKÁ BYSTRICA – Peňažný trest päťsto eur uložil dnes Okresný súd v Banskej Bystrici 58-ročnej poľskej štátnej občianke za prečin ublíženia na zdraví z nedbanlivosti.

slovakia

left justify in out

Poľka Gražyna Wanda Szedner ako vodička auta Renault Laguna priznala, že nedala prednosť vozidlu na hlavnej ceste a pri zrážke sa zranil vodič druhého auta. Rozsudok je právoplatný, pretože prokurátor ani cudzinka sa voči nemu neodvolali.

Nehoda sa stala v Banskej Bystrici na križovatke Kollárovej a Komenského ulice v októbri 2015. Vodička nerešpektovala dopravnú značku Stoj, daj prednosť v jazde a zboku narazila do auta Peugeot Partner, ktoré viedol 26-ročný Stanislav zo Seliec pri Banskej Bystrici. Pri zrážke Stanislav utrpel ťažšie podvrtnutie krčnej chrbtice, otras mozgu a pomliaždenie hrudnej a brušnej steny. Podľa znalca liečenie si vyžiadalo osem až desať týždňov.

Cudzinka s trvalým pobytom v Maďarsku tým spáchala prečin ublíženia na zdraví z nedbanlivosti. Ak peňažný trest vodička nezaplatí, pôjde na 30 dní do väzenia. Súd jej umožnil túto povinnosť splniť v mesačných splátkach po sto eur.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies