Súd ukončil 39-ročný daňový spor Sofie Loren

NETKY.SK • 24 Október 2013, 12:56 • 2 min
Súd ukončil 39-ročný daňový spor Sofie Loren

RÍM - Taliansky súd tento týždeň uzavrel 39-ročný právny spor medzi oscarovou herečkou Sofiou Loren a daňovými úradmi, uviedli vo štvrtok talianske médiá.

slovakia

left justify in out

Dnes 79-ročná Loren, ktorá žije vo Švajčiarsku, vyjadrila spokojnosť s verdiktom najvyššieho súdu, ktorý rozhodol, že "daňového priznania z roku 1974 sa týkala daňová amnestia z roku 1982". "Sága, ktorá trvala takmer 40 rokov, sa konečne skončila," citoval Lorenovú denník La Stampa. "Vždy sa pozerám do budúcnosti a zlé zážitky ako tento nechávam za sebou," dodala slávna herečka. Jej advokát dodal, že "najvyšší súd ukončil kafkovský prípad".

Sofia Loren, ktorá začala svoju filmovú kariéru v 50. rokoch, strávila v roku 1982 sedemnásť dní vo väzení za daňové úniky. Pred väznicou neďaleko Neapola, kde sedela, sa vtedy zhromaždili davy jej obdivovateľov. Loren získala v roku 1961 Oscara za film Vrchárka za stvárnenie matky, ktorá bola v snahe zachrániť počas druhej svetovej vojny svoju dcéru, znásilnená. V roku 1991 jej udelili ďalšieho Oscara za celoživotné dielo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona