Egyptský súd udelil trest smrti pre 700 prívržencov Moslimského bratstva!

NETKY.SK • 28 Apríl 2014, 11:07 • 2 min
Egyptský súd udelil trest smrti pre 700 prívržencov Moslimského bratstva!

KÁHIRA - Egyptský súd v pondelok odporučil trest smrti pre lídra Moslimského bratstva Muhammada Badía a ďalších 682 prívržencov hnutia.

slovakia

left justify in out

Možnosť trestu smrti pre Badía môže v Egypte vyvolať ďalšie násilné nepokoje. Vyše 50 z odsúdených je momentálne v egyptskom väzení, ostatní sú na úteku. Badíovi, ktorý je vo väzbe, pripisujú spoluzodpovednosť za usmrtenie šiestich ľudí počas útokov na štátne inštitúcie zo 14. augusta minulého roku. Tresty smrti musí v Egypte schváliť islamský muftí.


Po zvrhnutí islamistického prezidenta Muhammad Mursího egyptská vojenská vláda začala členov a prívržencov Moslimského bratstva prenasledovať a činnosť hnutia zakázala. Egyptský súd už poslal do väzenia stovky prívržencov bratstva. Odsúdil ich v súvislosti s minuloročnými protestmi proti zosadeniu Mursího, pri ktorých zahynulo najmenej 50 ľudí. Skoro 530 z nich odsúdil v marci na trest smrti, ich rozsudok má muftí potvrdiť dnes.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona