Súd udelil korupčným colníkom nepodmienečné tresty aj s pokutou

NETKY.SK • 11 November 2016, 13:11 • 2 min
Súd udelil korupčným colníkom nepodmienečné tresty aj s pokutou

BRATISLAVA - Najvyšší súd Slovenskej republiky (NS SR) odsúdil vo štvrtok 10. novembra na svojom neverejnom zasadnutí colníkov Milana Slivku, Tibora Csonku a Karola Jecka na nepodmienečné tresty odňatia slobody v trvaní troch rokov, peňažné tresty a zákaz činnosti. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Jana Tökölyová.

slovakia

left justify in out

"V trestnej veci korupcie colníkov Colného úradu - pobočka Čierna nad Tisou, v ktorej podával obžalobu prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry v septembri 2013 pre trestné činy prijímania úplatku a zneužitia právomoci verejného činiteľa za skutky z roku 2008, je konečné a právoplatné rozhodnutie. Predmetná vec bola prerokovaná v samostatnom konaní ako časť väčšej skupiny colníkov, proti ktorým smeroval zásah Úradu inšpekčnej služby MV SR. Najvyšší súd SR na verejnom zasadnutí dňa 10.11.2016 rozhodol a potvrdil vinu colníkov Milana Slivku, Tibora Csonku a Karola Jecka," spresnila hovorkyňa ÚŠP.

 

Ako ďalej uviedla, tresty im NS SR oproti rozsudku Špecializovaného trestného súdu zmiernil, napriek tomu im definitívne vymeral nepodmienečné trojročné tresty odňatia slobody pre každého a potvrdil peňažné tresty a tresty zákazu činnosti.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona