Súd sprísnil trest mladej vodičke za nehodu s ťažkým ublížením

NETKY.SK • 14 December 2016, 14:49 • 2 min
Súd sprísnil trest mladej vodičke za nehodu s ťažkým ublížením

BANSKÁ BYSTRICA – Odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici dnes vyhovel prokuratúre a sprísnil trest pre 27-ročnú Lenku Štepánekovú z Revúcej. Mladá vodička zavinila dopravnú nehodu, pri ktorej sa ťažko zranila 68-ročná cyklistka.

slovakia

left justify in out

Prvostupňový súd uznal Štepánekovú za vinnú z ublíženia na zdraví z nedbanlivosti a uložil je peňažný trest tristo eur bez zákazu činnosti. Odvolací senát uložený trest nepovažoval za primeraný, zrušil ho a Štepánekovej vymeral podmienečný trest odňatia slobody na jeden rok a na rovnaký čas jej zakázal šoférovať.


Dopravná nehoda sa stala pred rokom v Revúcej. Štepáneková viedla osobné motorové vozidlo citroën, pričom na križovatke nedala prednosť 68-ročnej cyklistke. Pri nehode predné koleso bicykla narazilo do pravej zadnej časti auta a cyklistka spadla na zem. Pri páde utrpela trojnásobnú zlomeninu ľavého členka s posunutím úlomkov, s čiastočným vykĺbením nohy a zranenie ľavej ruky. Podľa znalca si zranenia vyžiadali liečenie a práceneschopnosť takmer štyri mesiace. Súdy vytkli Štepánekovej, že v „silnejšom“ postavení účastníka cestnej premávky oproti cyklistke mala na hranici križovatky počkať a predvídať vznik kolíznej situácie.


Odsúdená Štepáneková je povinná cyklistke nahradiť škodu 2 489 eur. Podľa jej obhajcu peniaze dostane poškodená zo zákonného poistenia vodičky po právoplatnom verdikte súdov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies