Súd so sýkorovcami pokračuje: Roland Zdichavský by si mal odsedieť vyše 20 rokov!

NETKY.SK • 9 Apríl 2014, 15:02 • 2 min
Súd so sýkorovcami pokračuje: Roland Zdichavský by si mal odsedieť vyše 20 rokov!

BRATISLAVA - Roland Zdichavský, ktorého prokuratúra považuje za člena sýkorovcov, by si mal vo štvrtok 10. apríla o 13.00 hodine vypočuť verdikt Špecializovaného trestné súdu v Pezinku.

slovakia

left justify in out

Súd o tom informuje na svojom webe. Prokurátor viní Rolanda Zdichavského z členstva v zločineckej skupine, z podvodu a z vydierania. Navrhol, aby ho súd potrestal viac ako 20-ročným väzením a prepadnutím majetku.
     

Podľa obžaloby sa mal Roland Zdichavský podriaďovať Róbertovi L. a Jurajovi B., ktorých polícia označuje za členov skupiny sýkorovcov. Obžalovaný na súde tvrdil, že to nie je pravda a k sýkorovcom nepatrí. Pozná však viacerých ľudí, ktorí podľa polície patria do tejto zločineckej skupiny. Vo svojej záverečnej reči zdôraznil, že je nevinný a ničoho, čo je uvedené v obžalobe, sa nedopustil. V nej sa tiež píše, že vydieral matku svojho známeho, ktorého vzali do väzby a stíhali okrem iného aj za členstvo v skupine sýkorovcov. Vo februári 2011 mal na ňu kričať, že ak jej syn niečo povie, ona zle dopadne. Podľa obžaloby mal mať tiež podiel na podvode istého muža, ktorému bolo odcudzené luxusné auto. Prisľúbili mu, že za 7000 eur ho dostane späť. Skončilo sa to vraj tak, že poškodený v decembri 2009 peniaze odovzdal, auto však aj tak nedostal.
     

Roland Zdichavský bol v minulosti obžalovaný v prípade vydierania účtovníčky vo firme podnikateľa Ladislava Reháka. Spolu s ďalšími ju mal prinútiť, aby podpísala dlh vo výške 158.000 eur. Rolanda Zdichavského, ako aj ďalších dvoch obžalovaných súd oslobodil. Účtovníčku neskôr za spreneveru odsúdili na osem rokov a dva mesiace väzenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies