Súd so spevákom Rogelom opäť odročili, nedostavil sa svedok,

NETKY.SK • 30 Máj 2013, 12:01 • 2 min
Súd so spevákom Rogelom opäť odročili, nedostavil sa svedok,

BRATISLAVA - Okresný súd Bratislava III musel dnes opäť odročiť pojednávanie s bývalým spevákom skupín Krátky proces a Juden Mord, hercom Rastislavom Rogelom a spoluobžalovaným Drahomírom Čurdom v kauze bitky v bratislavskom klube Obluda, ktorá sa odohrala v roku 2008.

slovakia

left justify in out

Opätovne sa nedostavil svedok obžaloby, aj keď ho na dnešné pojednávanie mala eskortovať polícia. Tá ho však v mieste jeho trvalého bydliska nezastihla. Sudkyňa preto dnes vydala uznesením príkaz na jeho zaistenie a podľa príslušného paragrafu aj na obmedzenie jeho osobnej slobody na 48 hodín. Pojednávanie je teda odročené na neurčito. Spomínaný svedok sa nedostavil na proces už v apríli.

Pôvodne Rastislava Rogela koncom septembra 2011 Okresný súd Bratislava III oslobodil spod obžaloby z propagácie fašizmu. Rovnako oslobodil aj spoluobžalovaného Drahomíra Čurdu Obaja sa mali zapojiť do konfliktu v bratislavskom bare Obluda pred viac ako štyrmi rokmi. Nižší súd ich však odsúdil na podmienečné tresty za výtržníctvo.

"Okresný súd Bratislava III dňa 27. septembra 2011 uznal za vinných z prečinu výtržníctva obžalovaných R. R. a D. Č.," povedal vtedy pre TASR hovorca Krajského súdu (KS) v Bratislave Pavol Adamčiak. Rastislava Rogela odsúdili na sedem mesiacov s podmienečným odkladom na 14 mesiacov a Drahomíra Čurdu na desať mesiacov s podmienečným odkladom na 20 mesiacov. V prípade prečinu podpory a propagácie skupín smerujúcich k potlačeniu základných práv a slobôd súd podľa hovorcu oboch obžalovaných oslobodil. Rozsudok vtedy nebol právoplatný. KS vrátil prípad naspäť prvostupňovému súdu, a to pre procesné pochybenie sudkyne Okresného súdu Bratislava III, ktorá rozhodla o dvoch skutkoch, pričom mala rozhodovať o skutku v jednočinnom súbehu.

Podľa obžaloby Rastislav Rogel a Drahomír Čurga vyprovokovali v bratislavskom bare Obluda konflikt. Pôvodne polícia obvinila z výtržníctva a propagácie fašizmu troch mužov vrátane Petra L. Obvinení mali podľa polície 21. júla 2008 okolo 18.30 h v Bratislave na Opatovskej ulici vtrhnúť do baru a tam najprv verbálne a potom fyzicky napadnúť prevádzkara podniku a prítomných zákazníkov. Pritom vraj oblečením a pokrikom hesiel verejne prejavovali sympatie k fašizmu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies