Súd schválil 50 Centov návrh na splatenie dlhov

NETKY.SK • 7 Júl 2016, 10:14 • 2 min
Súd schválil 50 Centov návrh na splatenie dlhov

LOS ANGELES - Konkurzný súd v Hartforde v americkom štáte Connecticut schválil návrh rappera 50 Centa na splatenie jeho dlhov, pre ktoré vlani v júli vyhlásil osobný bankrot. Štyridsaťjedenročný interpret sa v rámci dohody zaviazal, že počas nasledujúcich piatich rokov vyplatí svojim veriteľom celkovo 23 miliónov dolárov (v prepočte približne 20,78 milióna eur).

slovakia

left justify in out

Sedemnásť miliónov dolárov dostane spoločnosť Sleek Audio, zvyšok istá Lastonia Leviston ako odškodné za zverejnenie jej erotického videa na internete. Rapper zverejnil linky na 13-minútovú erotickú nahrávku Leviston a jej vtedajšieho partnera Mauricea Murrayho ešte v marci 2009 na svojej webstránke, pričom do nej pridal vlastný komentár, v ktorom sa o Leviston vyjadroval ako o pornohviezde. Leviston následne podala na 50 Centa žalobu, v ktorej tvrdila, že nahrávku použil v rámci sporu s rapperom Rickom Rossom. Ten má totiž s Leviston dcéru. Rapper spor prehral, pričom súd mu nariadil zaplatiť žene odškodné päť miliónov dolárov. 50 Cent však krátko na to vyhlásil osobný bankrot.

 

50 Cent, vlastným menom Curtis James Jackson III., pôsobí na hudobnej scéne od roku 1997. Jeho prvým albumom mal byť Power Of The Dollar. Po jeho dokončení sa však rapper stal terčom streľby, pre ktorú s ním predstavitelia Columbia Records zrušili zmluvu a nahrávka nikdy oficiálne nevyšla. V roku 2002 vydal kompiláciu Guess Who's Back?, ktorá obsahovala aj niektoré skladby z nevydaného debutu. Kompilácia sa dostala do rúk Eminema, vďaka ktorému získal 50 Cent zmluvu s Interscope Records. V roku 2003 vydal svoj oficiálny debut Get Rich Or Die Tryin', ktorý mu zabezpečil celosvetovú popularitu. Nasledovali albumy The Massacre (2005), Curtis (2007), Before I Self Destruct (2009) a Animal Ambition (2014). Je tiež členom skupiny G-Unit, s ktorou vydal zatiaľ dva albumy. Venuje sa aj herectvu, predstavil sa napríklad v čiastočne autobiografickom filme Zbohatni alebo zdochni (2005) či snímkach Oprávnené vraždy (2008), Policajná mafia (2012) a Frajeri vo Vegas (2013).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies