Súd sa bude žalobou Tracyho Morgana zaoberať v riadnom termíne

NETKY.SK • 15 December 2014, 15:41 • 2 min
Súd sa bude žalobou Tracyho Morgana zaoberať v riadnom termíne

USA - Súd odmietol presunúť termín pojednávania, na ktorom má rozhodnúť, či je spoločnosť Wal-Mart zodpovedná za vážnu dopravnú nehodu zo 7. júna.

slovakia

left justify in out

Tú spôsobil ich zamestnanec Kevin Roper, keď v New Jersey narazil kamiónom do autobusu, v ktorom sedel americký herec Tracy Morgan a ďalších šesť osôb. Náraz vyvolal hromadnú kolíziu šiestich vozidiel. V autobuse sa viezol aj komik James „Jimmy Mack“ McNair, ktorý nehodu neprežil. Morgan utrpel množstvo zranení vrátane zlomenín stehennej kosti, nosa a niekoľkých rebier a v kritickom stave ho previezli do Robert Wood Johnson Hospital, kde mu následne operovali nohu. Koncom júna ho potom previezli do rehabilitačného centra, odkiaľ ho v polovici nasledujúceho mesiaca prepustili.

 

Pojednávanie sa údajne snažil odročiť Roper, ktorý čelí obvineniam z usmrtenia a ublíženia na zdraví. Samotný Morgan ho však v žalobe nespomína. Šoféra kamiónu momentálne stíhajú na slobode, keďže zaplatil kauciu 50-tisíc dolárov. Podľa The National Transportation Safety Board Roper minútu pred zrážkou zrýchlil na 65 míľ za hodinu (zhruba 105 kilometrov za hodinu), pričom ignoroval upozornenia, podľa ktorých mal pre práce na ceste spomaliť z maximálnej povolenej rýchlosti 55 míľ na 45 míľ za hodinu (približne z 90 na 70 kilometrov za hodinu). Roper údajne pred nehodou nespal viac ako 24 hodín a prešiel viac než 1130 kilometrov. 

 

Morgan, ostatní zranení a tiež vdova po McNairovi žalovali Wal-Mart ešte v júli, pričom tvrdia, že predstavitelia firmy vedeli alebo mali vedieť, ako dlho Roper pred nehodou nespal a ako dlho šoféroval. Ako kompenzáciu žiadajú bližšie nešpecifikované odškodné a tiež uhradenie poplatkov za právne služby. Zástupcovia spoločnosti zareagovali na podanie žaloby výrokom, že komik si za svoje zranenia môže čiastočne aj sám, pretože nemal zapnutý bezpečnostný pás. 

 

Tracy Morgan sa stal známym vďaka účinkovaniu v televíznej šou Saturday Night Live a tiež seriálu Štúdio 30 Rock (2006 - 2013), za výkon v ktorom ho v roku 2006 nominovali na cenu Emmy. Okrem toho sa objavil v snímkach Jay a mlčanlivý Bob vracajú úder (2001), Hlava štátu (2003), Za mrežami (2005), Superhrdina (2008), Deep in the Valley (2009) či Poliši (2010). Svoj hlas prepožičal aj Luizovi v animovaných snímkach Rio (2011) a Rio 2 (2014). V roku 1996 mu diagnostikovali cukrovku a v roku 2010 podstúpil transplantáciu obličky. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona