Súd s Viliamom Mišenkom odročili na september

NETKY.SK • 18 Júl 2014, 10:33 • 2 min
Súd s Viliamom Mišenkom odročili na september

NITRA – Hlavné pojednávanie s obžalovaným Viliamom Mišenkom v kauze vraždy Jozefa Gudábu odročili na september. Samotné vypočúvanie svedkov a čítanie výpovedí trvalo vo štvrtok celý deň.

slovakia

left justify in out

„Pojednávanie sa začalo ráno o 08:30 a skončilo sa vo večerných hodinách okolo 17:30 a bolo odročené na 26. septembra,“ informoval agentúru SITA hovorca Krajského súdu v Nitre Mário Pivarči. Viliam Mišenka zostáva stále vo vyšetrovacej väzbe.

 

Jozefa Gudábu zavraždili ešte v marci 2003 na chate v Bojnej v okrese Topoľčany dvaja muži. Korunný svedok prokuratúry Ján K. tvrdí, že strieľal Karol M. a Viliam Mišenka. Na mieste činu bol podľa prokuratúry aj synovec Viliama Mišenku Jozef, ktorého zastrelili v júli 2010, a tiež kľúčový svedok Ján K. Práve on ukázal policajtom miesto tajného hrobu a opísal popravu. Tajný hrob našli kriminalisti vo februári 2011. Dôvodom vraždy mala byť krádež diamantov. Krátko pred smrťou ich údajne bratislavskému klenotníkovi ukradol práve Viliam Mišenka. Ďalší obžalovaný Karol M. sa nachádza v stredoamerickom štáte Belize. 

 

Viliam Mišenka je obvinený aj v kauze výbuchu v topoľčianskej spoločnosti Euromont, pri ktorej prišiel o život Peter Hertel a zranené boli viaceré osoby, v prípade vraždy Františka Marka ešte v roku 1996 a lúpeže z januára 1996 v dome topoľčianskych podnikateľov, ktorým údajne spolu s Karolom M. a ďalším komplicom ukradol 800-tisíc korún.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona