Súd s Varholíkovou-Rezešovou: Vypočuli ďalších osem svedkov

NETKY.SK • 30 August 2013, 06:26 • 2 min
Súd s Varholíkovou-Rezešovou: Vypočuli ďalších osem svedkov

BUDAPEŠŤ - Vypočutím ďalších ôsmich svedkov pokračoval dnes druhým dňom pojednávania proces so Slovenkou Evou Varholíkovou-Rezešovou na Súde pre okolie Budapešti.

slovakia

left justify in out

V kauze tragickej dopravnej nehody so štyrmi obeťami navrhol obhajca obvinenej Péter Novák ďalšiu expertízu, ktorá by prostredníctvom záznamu kamery z diaľnice vyvrátila obvinenie Evy Varholíkovej-Rezešovej z trestného činu ohrozenia cestnej premávky. Podľa spravodajského servera Velvet.hu zo záznamu kamery inštalovanej na 51. kilometri diaľnice by podľa advokáta Slovenky bolo možné dokázať jej nevinu v druhom bode obžaloby. Súd dnes vypočul svedkov, ktorí hovorili o tom, ako obvinená riadila svoje vozidlo pred haváriou, či ohrozovala premávku rýchlou jazdou. Zazneli aj výpovede týkajúce sa polohy fľaše vodky, z ktorej Eva Varholíková-Rezešová údajne pila po nehode. Súd zisťoval aj to, či riadne fungovalo osvetlenie vozidla obetí.

Pojednávanie bude pokračovať v utorok 3. septembra výpoveďou technických expertov. Súdny proces so ženou, ktorá je obvinená zo spôsobenia dopravnej nehody so štyrmi obeťami sa začal v utorok výpoveďami svedkov nehody. Eva Varholíková-Rezešová, ktorá je v Maďarsku od 23. augusta 2012 vo vyšetrovacej väzbe, podľa výsledkov vyšetrovania mala v krvi v čase nehody 1,5 promile alkoholu. Súd viackrát predĺžil vyšetrovaciu väzbu. Návrh jej obhajcu na prepustenie na kauciu a na domáce väzenie súd odmietol. Maďarská polícia ukončila vyšetrovanie vo februári. Okresná prokuratúra pre okolie Budína vzniesla 17. mája obvinenie z trestného činu spôsobenia dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu s následkom smrti viacerých osôb a z trestného činu ohrozenia cestnej premávky.

     



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies