Súd s Romanom Červenkom: Verdikt dnes ešte nevyniesli

NETKY.SK • 4 September 2013, 09:50 • 2 min
Súd s Romanom Červenkom: Verdikt dnes ešte nevyniesli

BRATISLAVA – Krajský súd v Bratislave (KS) musel dnes opäť odročiť odvolacie konanie s mediálne známym Bratislavčanom Romanom Červenkom v kauze zavinenie dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu, po ktorej navyše ušiel a nepomohol zranenému človeku.

slovakia

left justify in out

Roman Červenka je práceneschopný, má sa po komplikovanej zlomenine nohy v druhej polovici septembra podrobiť operácii. Senát KS dnešné verejné zasadnutie odročil na 2. októbra. Súd však preverí, či sa Roman Červenka skutočne podrobil operácii. Neprítomný bol aj jeho právny zástupca z dôvodu kolízie iného konania.

Za vyššie spomínaný trestný čin ho 23. januára tohto roku Okresný súd Bratislava III odsúdil na 18 mesiacov vo väzení so stredným stupňom stráženia. V čase, keď spôsobil dopravnú nehodu, bol na slobode vďaka podmienečnému prepusteniu, čo znamená, že si pravdepodobne bude musieť odsedieť aj zvyšok predchádzajúceho trestu. Podľa vtedajších vyjadrení jeho obhajcu je to asi 18 mesiacov.

Roman Červenka sa prvý raz mediálne zviditeľnil, keď policajtom ušiel cez okno toalety v nemocnici na bratislavských Kramároch. Potom sa spustila veľká pátracia akcia. Doposiaľ bol šesť ráz súdne trestaný, naposledy za napadnutie policajta, predtým za lúpež. Na januárovom pojednávaní pred nižším súdom prítomný nebol, ospravedlnil sa pre zdravotné dôvody a obával sa vlastnej medializácie. Prokuratúra ho obžalovala z ohrozovania pod vplyvom návykovej látky a z neposkytnutia pomoci.

Roman Červenka sa priznal, skutok oľutoval, čo súd v rozsudku zohľadnil a uložil mu trest presne v strede trestnej sadzby. Okrem trestu odňatia slobody mu súd zakázal viesť motorové vozidlá na 36 mesiacov. Rozsudok zatiaľ nie právoplatný, Roman Červenka sa voči nemu odvolal a preto sa vecou zaoberá najnovšie odvolací KS.

Dopravnú nehodu spôsobil Roman Červenka v januári 2012. Na Rybničnej ulici v blízkosti bratislavskej mestskej časti Vajnory prešiel s otcovou Škodou Octavia do protismeru a narazil do auta značky BMW. Potom z miesta ušiel. Dostihol ho však policajt mimo služby, ktorý išiel náhodou okolo a bál sa, že Roman Červenka je zranený. "Daj mi pokoj, ja som v podmienke, nevidel si ma," mal mu vtedy povedať obžalovaný. Napokon sa dobrovoľne vrátil na miesto nehody, kde mu policajti namerali v dychu 0,68 mg/l alkoholu. Januárovým rozsudkom sa problémy Romana Červenku pravdepodobne nekončia, pretože mu stále hrozí, že bude musieť zaplatiť aj škodu presahujúcu 15.000 eur na druhom aute. Vodič BMW sa zo zranení, ktoré utrpel pri dopravnej nehode, liečil dva týždne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona