Súd s radikálom Mariánom Magátom vytýčili na 12. októbra

NETKY.SK • 26 August 2016, 06:46 • 2 min
Súd s radikálom Mariánom Magátom vytýčili na 12. októbra

ŽILINA/ČADCA – Súdny proces s radikálom Mariánom Magátom sa začne na Okresnom súde v Čadci 12. októbra. Pre agentúru SITA to potvrdil čadčiansky sudca Michal Mravec. Zakladateľ Akčnej skupiny Vzdor Kysuce je obžalovaný z nedovoleného ozbrojovania, za čo mu hrozí troj- až osemročné väzenie.

slovakia

left justify in out

Polícia zadržala Mariána Magáta s nelegálne držanou zbraňou ešte na prelome rokov, keď mal pri sebe takzvaný opakovací revolver. Marián Magát, ktorý je známy aj ako organizátor protestov proti islamu a Európskej únii a tiež kandidát Kotlebovej strany v tohtoročných parlamentných voľbách, tvrdí, že zbraň našiel len náhodou a po porade s právnikom ju chcel odovzdať polícii. Spolu s Mariánom Mag=atom je obžalovaný aj Michal H., ktorý sa so svojou neoprávnene držanou pištoľou vyhrážal 44-ročnej žene a vystrelil do steny jej domu v kysuckej Turzovke. Michal H. sa k týmto činom priznal a dnes mal na Okresnom súde v Čadci uzavrieť dohodu o vine a treste. Na súd však neprišiel a pojednávanie odročili tiež na 12. októbra.

 

Magát bol už niekoľkokrát preverovaný či vypočúvaný políciou za jeho radikálne výroky. Vlani v auguste ho zadržali aj českí policajti, a to priamo počas jeho antisemitského prejavu v Prahe na demonštrácii proti imigrantom. Česká polícia ho aj obvinila z trestného činu podnecovania nenávisti voči skupine osôb, za čo mu hrozia dva roky väzenia, polícia vyšetrovanie zatiaľ neuzavrela.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies