Súd s piťovcami: Vypovedal Obelix, ktorý mal zabezpečovať výbušniny

NETKY.SK • 11 November 2013, 13:40 • 2 min
Súd s piťovcami: Vypovedal Obelix, ktorý mal zabezpečovať výbušniny

PEZINOK – Pred senátom Špecializovaného trestného súdu v Pezinku dnes vypovedal ďalší muž, ktorý mal podľa obžaloby blízko k piťovcom. Z obžaloby vyplýva, že Rastislav H. (37), prezývaný Obelix alebo tlstý Rasťo, patril medzi tých, ktorí pre skupinu zabezpečovali zbrane a nástražné výbušné systémy. Tie mal zabezpečiť aj na vybavovanie si účtov v Trnave.

slovakia

left justify in out

Rastislav H. pred súdom odmietol, že by bol členom piťovcov. Povedal, že Juraja Ondrejčáka, považovaného sa ich šéfa, pozná zo základnej školy. Obvinený je aj z obchodovania s drogami a z útoku na verejného činiteľa. Keď ho vlani v júli na Panónskej ceste v Bratislave zastavila policajná hliadka, podľa obžaloby zrazu nastúpil do svojho auta a odišiel, pričom mal zraniť policajtku a druhého policajta ohroziť. "Neviem o tom, že by si policajtka ublížila, ja som ju určite neudrel," povedal. Na súde tvrdil, že nikomu nepredával zbrane, ani výbušniny a ani drogy.

Podľa obžaloby však na výbuch luxusného auta Róberta Trajkova, prezývaného Netvor, zabezpečil 400 gramov Tritolu a dva vojenské časové roznecovače. Trajkovovi, s ktorým piťovci údajne mali spory, vybuchlo auto v hodnote vyše 70.000 eur v noci 30. marca 2010. V tú istú noc vybuchla bomba aj pred domom Trajkovovho spolupracovníka Ronalda Mišecha. Malo ísť o prerobený mínometný granát, pričom inštrukcie ako ho odpáliť, mal dať páchateľom práve Rastislav H.

Vo vedľajšej budove Justičnej akadémie v tom istom čase pokračovalo pojednávanie s ďalšími obvinenými považovanými za piťovcov, vrátane Juraja Ondrejčáka. Na pojednávaní mali vypovedať svedkovia, viacerí z nich ho však odignorovali. Pojednávanie v tomto prípade je vytýčené na ďalšie novembrové dni.

Proces v tejto kauze otvorili v auguste výsluchom obžalovaných, na septembrovom pojednávaní zasa prostredníctvom telemostu vypovedal hlavný svedok Viktor Maceják. Ide o bývalého člena skupiny, ktorý spolupracuje pri odhalení trestnej činnosti a má policajnú ochranu. Obvinení muži sa mali dopustiť trestných činov ako založenie zločineckej skupiny, vydieranie, ublíženie na zdraví, hrubý nátlak, nedovolené ozbrojovanie, obmedzovanie osobnej slobody a drogovej trestnej činnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies