Súd s Pistoriusom budú vysielať v priamom televíznom prenose

NETKY.SK • 25 Február 2014, 16:20 • 2 min
Súd s Pistoriusom budú vysielať v priamom televíznom prenose

JOHANNESBURG - Súdny proces s paralympijskou atletickou hviezdou Oscarom Pistoriusom sa bude v Juhoafrickej republike vysielať prostredníctvom televízie v priamom prenose. Rozhodnutie sudcu Dustana Mlamba potvrdila agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Verejnosť v JAR si stále myslí, že súdny systém robí rozdiely medzi bohatými a chudobnými. Je zaužívaný názor, že ľudia s peniazmi si môžu zaobstarať rozsudok vo svoj prospech. Aj preto sme sa rozhodli, že ukážeme národu, že spravodlivosť nie je slepá," uviedol sudca Mlambo.

Dvadsaťsedemročný Pistorius je obvinený z vraždy svojej priateľky Reevy Steenkampovej. K zločinu došlo 14. februára 2013, kedy známy paralympionik zastrelil populárnu modelku v kúpeľni svojho domu. Pistorius priznal použitie strelnej zbrane, ale obvinenia z plánovanej vraždy odmieta a od začiatku prípadu tvrdí, že svoju priateľku zastrelil "omylom", keďže si myslel, že ide o zlodeja.

V súdnom procese so začiatkom 3. marca bude na súde v North Gautengu čeliť obvineniam z plánovanej vraždy a používania zbrane na verejnosti. V prípade usvedčenia mu hrozí doživotný trest.

Pistorius sa zapísal do histórie športu, keď ako prvý športovec s oboma amputovanými končatinami súťažil na klasickej olympiáde. Na OH 2012 v Londýne štartoval v pretekoch na 400 m a v štafete na 4x400 m.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies