Súd s Picabo Streetovou sa začne v máji

NETKY.SK • 17 Február 2016, 09:33 • 2 min
Súd s Picabo Streetovou sa začne v máji

PARK CITY - Americká olympijská víťazka v super G alpských lyžiarok z Nagana 1998 Picabo Streetová sa bude pred súdom zodpovedať za pád svojho otca zo schodov z 23. decembra minulého roka. Verí, že ju od obvinenia oslobodia.

slovakia

left justify in out

Pojednávanie vo veci menej závažného trestného činu domáceho násilia sa začne 3. mája tohto roka. Obvinenie vzniesla prokuratúra na základe vyšetrovania predvianočného konfliktu. Streetová tvrdí, že išlo o sebaobranu a že ju 76-ročný muž napadol. Preto nepristúpila ani na návrh na urovnanie sporu. Prípad bude riešiť sudca, nie porota.

 

"Picabo nemala na výber, rozhodnutie bolo jednoznačné," uviedol obhajca Joe Wrona.


Roland Street po incidente vypovedal, že roztržku s dcérou vyvolal jeho náraz do steny domu pri snahe naštartovať auto. Keď vystúpil a vrátil sa do domu, prerástla výmena názorov do fyzickej konfrontácie. Muž vypovedal, že dcéra doňho strčila tak, že spadol zo schodov, a zamkla ho v pivnici. Pomoc privolala Streetová, v rozhovore s dispečingom priznala, že otca zhodila zo schodov, pretože ju ťahal za vlasy a poškriabal jej tvár. Policajná hliadka ju zadržala, prepustili ju na kauciu. O dva týždne ju prokurátor označil za primárneho agresora a obvinil ju z troch bodov menej závažného trestného činu domáceho násilia v prítomnosti dieťaťa a jedného bodu menej závažného trestného činu napadnutia. Za každý jej hrozí šesť mesiacov odňatia slobody.


Picabo Streetová má okrem naganského zlata v zbierke aj olympijské striebro zo zjazdu v LiIlehammeri 1994. V sezóne 1994/1995 ako prvá Američanka získala malý glóbus za celkové prvenstvo v hodnotení zjazdu Svetového pohára, o rok úspech zopakovala. Celkovo má na konte deväť víťazstiev v pretekoch SP, všetky v najrýchlejšej disciplíne. Počas ZOH 2016 v ruskom Soči pôsobila ako odborníčka pre Fox Sports.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies