Súd s manažérmi VOP Nováky sa tento rok neukončí

NETKY.SK • 11 November 2014, 14:17 • 2 min
Súd s manažérmi VOP Nováky sa tento rok neukončí

TRENČÍN/NOVÁKY - O prípadnej vine piatich bývalých manažérov Vojenského opravárenského podniku (VOP) Nováky sa nerozhodne ani tento rok.

slovakia

left justify in out

Podľa obžaloby sú zodpovední za zanedbanie bezpečnosti pri likvidácii munície a následný tragický výbuch z 2. marca 2007, pri ktorom zahynuli ôsmi pracovníci. Okresný súd v Prievidzi dnes odročil pojednávanie na február 2015, chce vypočuť ešte ďalších znalcov. Agentúra SITA o tom informoval Michal Turák z Krajského súdu v Trenčíne.

 

V podniku, ktorý sa zaoberal delaboráciou munície, nastal pred siedmimi rokmi obrovský výbuch, ktorý zabil ôsmich ľudí, ďalších 37 utrpelo rôzne zranenia. Krajská prokuratúra v Trenčíne po troch rokoch vyšetrovania obvinila piatich bývalých manažérov. Generálny riaditeľ VOP Jozef B. (1956), ekonomicko-obchodný riaditeľ Eduard B. (1942), technický riaditeľ Ján L. (1957), výrobný riaditeľ Ján L. (1963) a bezpečnostný technik Jozef O. (1975) sa podľa obžaloby dopustili prečinu všeobecného ohrozenia s trestnou sadzbou do desať rokov. Podľa obžaloby bolo v podniku uskladnené neprimerane množstvo výbušnín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona