Súd s fekálnym fantómom Martinom: Svoju vinu odmietol, ženy tvrdili opak

NETKY.SK • 18 August 2016, 13:54 • 2 min
Súd s fekálnym fantómom Martinom: Svoju vinu odmietol, ženy tvrdili opak

BRATISLAVA – Na Okresnom súde (OS) Bratislava IV dnes začalo hlavné pojednávanie v piatich prípadoch útokov močom či exkrementmi v Bratislave, z ktorých je obžalovaný Martin M. Vo svojej dnešnej výpovedi však akúkoľvek vinu odmietol.

slovakia

left justify in out

"Cítim sa byť nevinný," vyhlásil Martin Macko v úvode pojednávania. Vo svojej rozsiahlej výpovedi popísal najmä okolnosti tesne pred a po jeho zadržaní. Podľa jeho verzie sa v bare v Bratislave zoznámil s neznámym mužom, s ktorým vypili väčšie množstvo alkoholu. Prebudil sa na druhý deň v električke s tým, že ho dvaja policajti ťahajú za rameno a vyzývajú ho, aby išiel s nimi. Vtedy si s hrôzou uvedomil, že je zašpinený od exkrementov a smrdí.

 

Na polícii mal najprv tvrdiť, že je nevinný, mal byť však na neho vyvíjaný psychický nátlak.

 

Následnú rekogníciu, počas ktorej ho medzi ďalšími mužmi spoza tmavého skla spoznali viaceré poškodené ako útočníka, považuje za nezákonnú.

 

Po tom, čo ho jedna žena označila za útočníka aj po následnej konfrontácii, teda tvárou v tvár, sa vraj psychicky zrútil. "Na konfrontácii si poškodená stála za svojim, bol som zúfalý, stratil som nádej, že môžem proti všetkým týmto ľuďom vyhrať. Bolo mi všetko jedno a vtedy som spravil najväčšiu chybu života tým, že som sa priznal k tomu, čo som nespravil. Ani neviem, čo všetko som podpísal, bol som psychicky zdevastovaný," vypovedal dnes obžalovaný.

 

K samotným piatim skutkom útokov, ktoré mu prokuratúra kladie za vinu, vypovedal stručnejšie. Tvrdil, že ich nespáchal, poškodené nepozná a v čase ich spáchania vraj mal byť v práci, doma či s rodičmi.

 

Samotné poškodené však mali iný názor. Muža ako útočníka dnes priamo na súde označili tri ženy, jedna si už presne nespomínala.

 

"Potom ako ma páchateľ omočil, bola som v šoku, nečakala som to, jediné na čo som sa zmohla, bol plač a krik. Ako páchateľ utekal, tak sa ešte otočil a vtedy som mu videla jeho tvár a ten jeho blažený úsmev," povedala jedna zo svedkýň na súde.

 

Podobne vypovedala aj ďalšia žena. "Trvám na tom, že to bol on, tak ako sa na mňa pozerá teraz, pozeral sa na mňa aj na tej zastávke, keď na mňa a moju kamarátku močil," uviedla.

 

V pozícii svedka dnes na súde vypovedal aj otec obžalovaného - armádny generál. Podľa jeho slov deň, keď sa mal stať jeden z piatich skutkov, strávili celá rodina na Záhorí. Pamätal si to presne, nakoľko išlo o prvé sväté prijímanie v rodine.

 

Prokurátor obžaloval Martina Macka z trestného činu výtržníctva spolu v piatich prípadoch útokov na ženy. Podľa trestného zákona mu v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies