Súd s Ecclestonom sa pretiahne minimálne do konca júla

NETKY.SK • 15 Máj 2014, 10:10 • 2 min
Súd s Ecclestonom sa pretiahne minimálne do konca júla

MNÍCHOV - Minimálne do konca júla bude trvať v Mníchove súdny proces so šéfom formuly 1 Berniem Ecclestonom. Brit čelí v bavorskej metropole obvineniam z podplácania.

slovakia

left justify in out

Kľúčového svedka prípadu Gerharda Gribkowského, ktorý už tento týždeň vypovedal proti Ecclestonovi, predvolali na pojednávanie, ktoré sa má uskutočniť 30. júla.

 

"Mám pocit, že obhajoba bude mať ďalšie otázky na pána Gribkowského," uviedol pred predvolaním na koniec júla sudca Peter Noll. Gerhard Gribkowsky pred súdom v Mníchove zopakoval, že Bernie Ecclestone ho podplatil, aby dosiahol predaj 47-percentného podielu banky BayernLB v seriáli efjednotky želanému investorovi. Brit vraj nemeckému bankárovi navrhol, aby obchod uzavreli v Singapure. "Pochopil som, že Ecclestone tam pozná veľa vplyvných ľudí, medzi inými aj policajného riaditeľa," vysvetlil korunný svedok celého procesu, ktorý napokon zinkasoval za spoluprácu 44 miliónov amerických dolárov. 

 

Gribkowského v roku 2012 odsúdili za prijatie úplatku na osem a pol roka odňatia slobody. Ecclestone sa bráni, že sa stal obeťou vydierania a trvá na svojej nevine. V prípade dokázania viny mu hrozí desaťročný trest. V procese je ešte naplánovaných pätnásť rokovacích dní, na všetkých musí byť obžalovaný prítomný. Najbližšie sa pred sudcu postaví v utorok 20. mája. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona