Súd s Darou Rolins bude pokračovať 13. augusta

NETKY.SK • 9 Júl 2012, 21:22 • 2 min
Súd s Darou Rolins bude pokračovať 13. augusta

Súd s Darou Rolins bude pokračovať 13. augusta - Celebrity Dnes ráno odštartoval v Prahe nový súdny proces so speváčkou Darou Rolins v súvislosti s nehodou, pri ktorej v júli 2010 zomrel 63-ročný motocyklista.

slovakia

left justify in out

img

Dnes ráno odštartoval v Prahe nový súdny proces so speváčkou Darou Rolins v súvislosti s nehodou, pri ktorej v júli 2010 zomrel 63-ročný motocyklista. Na súdnom pojednávaní, na ktorom sa Rolins osobne zúčastnila, prečítali súdny zápis, vypovedali svedkovia i súdni znalci. Pojednávanie bolo následne odročené na 13. augusta, kedy bude vypovedať speváčka a policajtka, ktorá robila záznam z nehody. Prípad má tentoraz na starosti sudkyňa Daniela Reifová. Pôvodná sudkyňa Zuzana Zápalková bola totiž na podnet speváčkinho právnika Roberta Vladyku odvolaná pre zaujatosť. Všetky úkony, ktoré vykonala, sa tak musia urobiť znova.

"V žiadnom prípade sa z našej strany nejedná o snahu umelo celú kauzu predlžovať alebo odďaľovať konečné rozhodnutie. Stále veríme v dokázanie Darinej neviny, ale chceme, aby súdne pojednávanie bolo spravodlivé a v súlade so zákonom," povedala manažérka speváčky Eva Skallová. Podľa nej sa pre Daru ani po dvoch rokoch nič nezmenilo, stále je to veľmi bolestivé a speváčka sa cíti nevinná. "Nedá sa hovoriť o radosti, tá v tejto kauze skutočne nemá miesto. Pozitívne však vnímam skutočnosť, že sa k prípadu bude pristupovať objektívne. Budú sa brať do úvahy všetky dôkazy i skutočnosti, ktorým nebola doteraz venovaná dostatočná pozornosť," povedala pre idnes.cz ešte v máji Dara Rolins.

K zrážke auta Dary Rolins s motocyklom došlo 10. júla 2010 v pražskom Šáreckom údolí. Jindřich Rotrekl sa vracal k svojej rodine z rybačky. Na malej motorke, ktorá nedokáže ísť rýchlejšie ako 40 km/h, sa čelne zrazil s autom, ktoré šoférovala Rolins. Muža okamžite previezli do Ústrednej vojenskej nemocnice, kde však po troch hodinách zomrel.

Speváčka čelila obvineniu už predvlani. Štátna zástupkyňa ho však po jej sťažnosti stiahla pre nedostatok dôkazov. O niekoľko mesiacov ju obvinili znovu. Dôvodom bol nový znalecký posudok, podľa ktorého šla v protismere, a preto je za smrť vodiča zodpovedná. Za usmrtenie z nedbanlivosti Rolins hrozí trest odňatia slobody na jeden až šesť rokov.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies