Súd s Carnajevom končí, obhajoba by sa uspokojila aj s doživotím

NETKY.SK • 11 Máj 2015, 18:35 • 2 min
Súd s Carnajevom končí, obhajoba by sa uspokojila aj s doživotím

BOSTON - Právnici atentátnika z bostonského maratónu, Džochara Carnajeva, ukončili dnes prezentáciu argumentov v rámci záverečnej fázy súdneho procesu.

slovakia

left justify in out

Naďalej trvajú na tom, že Carnajev by mal namiesto trestu smrti dostať doživotie bez možnosti predčasného prepustenia, uviedli agentúry AP a Reuters.
     

Obhajoba dnes podľa AP vykreslila obžalovaného Carnajeva ako vnímavého tínedžera pochádzajúceho z problémovej rodiny, ktorého nahovoril na spáchanie útoku v Bostone jeho zradikalizovaný starší brat Tamerlan. Ten zomrel tri dni po bombovom útoku pri prestrelke s policajtmi.
     

Carnajevovi právnici tiež povolali v rámci záverečnej fázy súdneho procesu vyše 40 svedkov s nádejou, že sa im podarí presvedčiť súdnu porotu o tom, že hlavným iniciátorom tragického útoku v Bostone bol práve Džocharov brat Tamerlan.
     

Medzi zúčastnenými svedkami boli aj psychiatri, ktorí tvrdili, že Carnajevov otec trpel ťažkou posttraumatickou stresovou poruchou, zatiaľ čo jeho matku opísali ako "posadnutú náboženstvom".
     

Proces s 21-ročným Džocharom Carnajevom vstúpil zhruba pred mesiacom do záverečnej fázy. O tom, či tento pôvodom Čečenec dostane trest smrti, alebo doživotné väzenie bez možnosti predčasného prepustenia, rozhodne tá istá porota, ktorá ho už uznala za vinného vo všetkých bodoch obžaloby.
     

Pri atentáte na bostonský maratón zahynuli 15. apríla 2013 traja ľudia a 264 ďalších utrpelo zranenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies