Súd s Bakim Sadikim preložený na koniec mája

NETKY.SK • 30 Apríl 2013, 16:05 • 2 min
Súd s Bakim Sadikim preložený na koniec mája

PREŠOV – O obnove procesu v prípade Albánca Bakiho Sadikiho, odsúdeného na Slovensku na 22 rokov za drogovú činnosť, sa bude rozhodovať 30. mája na Okresnom súde v Prešove. Pôvodný termín verejného zasadnutia bol vytýčený na 2. mája.

slovakia

left justify in out

Hovorca Krajského súdu v Prešove Michal Drimák dnes pre agentúru SITA uviedol, že termín zasadnutia museli meniť, pretože tlmočníčke, ktorá mala zabezpečiť preklad kosovských dokumentov do slovenčiny, neboli včas doručené písomnosti.

Baki Sadiki bol na Slovensku právoplatne odsúdený na 22 rokov odňatia slobody, verdikt padol v septembri 2011. Súd sa konal v jeho neprítomnosti, obžalovaný sa v tom čase skrýval na neznámom mieste. Spolu s komplicmi v rokoch 2007 až 2008 podľa rozsudku zabezpečoval dovoz a ďalšiu distribúciu drog z Turecka. Minimálne šesťkrát prišla na Slovensko zásielka drog, ktoré boli ukryté v letnej obuvi. Sadikiho sa podarilo vypátrať v Kosove prostredníctvom Interpolu a následne bol deportovaný na Slovensko. Tu sa domáha obnovenia procesu, pretože nebol prítomný na súdnych pojednávaniach. Spolu s ním boli odsúdení dvaja jeho komplici, ktorým súd vymeral po 15 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona