Súd s Bakim Sadikim pokračuje, dnes vypovedala len jedna svedkyňa

NETKY.SK • 11 November 2013, 14:55 • 2 min
Súd s Bakim Sadikim pokračuje, dnes vypovedala len jedna svedkyňa

PREŠOV – Na Okresnom súde v Prešove dnes pokračovalo hlavné pojednávanie s Bakim Sadikim, ktorý bol odsúdený na 22 rokov väzenia za obchodovanie s drogami, no Krajský súd v Prešove tento rozsudok zrušil. Na procese vypočuli jednu svedkyňu a čítali výpovede ostatných svedkov.

slovakia

left justify in out

Na súd dnes neprišli dve z troch predvolaných svedkýň. Jana K., priateľka Bakiho Sadikiho, neprišla, ani si neprevzala predvolanie a rovnako neprišla ani Romana J., ktorá bola partnerkou ďalšieho Albánca Jetona C., zvaného Tony. Zoznámila sa s ním v bare Bakiho Sadikiho, no Tony po zatknutí Albánca Hasana A. zmizol.   

Vypovedala iba Patrícia J., partnerka Hasana A., ktorý bol odsúdený za drogovú činnosť v Nemecku. Tá dnes povedala, že si veľa z tohto obdobia nepamätá, pretože je to dávno a ona už má iný život. Uviedla však, že na Bakiho Sadikiho si pamätá len v súvislosti s jeho podnikaním v Tatrách a nevie, či sa niekedy stretol s jej partnerom, prípadne s Tonym.

Výpovede ďalších svedkov sa počas procesu len prečítali, takisto sa popoludní čítajú listinné dôkazy. To, kedy bude vynesený rozsudok, zatiaľ nie je jasné. 

Hlavné pojednávanie s Bakim Sadikim a spol. začalo na Okresnom súde v Prešove 24. januára 2011. Súd vtedy rozhodol o 22-ročnom treste odňatia slobody pre Bakiho S. Pôvodný proces bol obnovený na základe rozhodnutia Krajského súdu (KS) v Prešove, ktorý na začiatku septembra tohto roka zrušil pôvodný rozsudok. Rozhodol však, že po zrušení právoplatného rozsudku v tejto veci  bude Okresný súd Prešov pokračovať v konaní na podklade pôvodnej obžaloby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies