Súd rozhodol! Štefan Žiga ide do väzby

NETKY.SK • 26 September 2021, 8:18 • 2 min
Súd rozhodol! Štefan Žiga ide do väzby

BRATISLAVA/ PEZINOK - Dôvodom Žigovej kolúznej väzby je obava z ovplyvňovania svedkov a pokračovania v trestnej činnosti. Rozhodnutie nie je právoplatné.

slovakia

left justify in out

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku o tom rozhodol v sobotu popoludní.  "Súd neprijal písomný sľub obvineného a väzbu nad obvineným dohľadom probačného a mediačného úradníka nenahradil," spresnila hovorkyňa  ŠTS Katarína Kudjáková. Dodala, že Štefan Žiga je obvinený z pokračovacieho zločinu podplácania. "Rozhodnutie nie je právoplatné, keďže obvinený podal proti nemu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR." 

 

Súvisiaci článok: NAKA zadržala Štefana Žigu!

 

Štefan Žiga má byť v príbuzenskom vzťahu s exministrom hospodárstva a súčasným poslancom Národnej rady SR Petrom Žigom. Samotný poslanec Žiga je taktiež obvinený z podplácania inej trestnej veci, podľa Denníka N je však stíhaný na slobode.   

 

img

 

Prečítajte si: Prokurátor jednal v prípade sťažnosti poslanca Petra Žigu nezákonne, tvrdí Žilinka


Čelí obvineniu pre zločin podplácania. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytol hovorca generálnej prokuratúry Dalibor Skladan.

 

„Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal dňa 24. septembra návrh na väzobné stíhanie na obvineného doktora Š. Ž. pre zločin podplácania z dôvodu kolúznej a preventívnej väzby. Obvinený bol zadržaný dňa 23. septembra 2021." 

 

img

 

Pomáhal mu aj Bödör

Žigovo meno sa spomína v prípade Očistec, v ktorom boli vlani na jeseň zadržaní a obvinení viacerí policajní funkcionári. Obvinený oligarcha Norbert Bödör mal v minulosti zaplatiť 50-tisíc eur policajným vyšetrovateľom, aby zahladili prípad, v ktorom figuroval Štefan Žiga. Jeho firma sa mala zapliesť do karuselových podvodov.

 

Súvisiaci článok: Norbert Bödör a ďalší traja obvinení v kauze Dobytkár zostávajú vo väzbe

 

img

 

Vo svojej výpovedi to spomenul obvinený Bernard Slobodník, exšéf Národnej jednotky finančnej polície, ktorý je v kauze Očistec jeden z kľúčových spolupracovníkov polície.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona