Súd rozhodol: Sergeja a Alexandra Salmanovovcov prepustili z väzby!

NETKY.SK • 28 Máj 2014, 18:59 • 2 min
Súd rozhodol: Sergeja a Alexandra Salmanovovcov prepustili z väzby!

BRATISLAVA - Špecializovaný trestný súd v Pezinku dnes prepustil z väzby podnikateľa Sergeja Salmanovova a jeho syna Alexandra za základe ich žiadosti.

slovakia

left justify in out

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) s tým nesúhlasí, a tak podal voči tomu sťažnosť. Dôvody na ich pobyt vo väzbe podľa neho stále existujú. TASR o tom informovala hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.
     

"S rozhodnutím sudcu sa nestotožňujem zvlášť za situácie, ktorá naposledy vznikla dňa 22. mája 2014 na hlavnom pojednávaní, na ktorom obžalovaný Sergej Salmanovov verbálnymi a neverbálnymi prejavmi hrozil svedkyni Márii Z. priamo počas jej výsluchu," tvrdí dozorujúci prokurátor. O jeho sťažnosti bude rozhodovať Najvyšší súd SR. Minimálne do jeho rozhodnutia ešte budú obžalovaní vo väzbe. 
     

Sergej Salmanovov  a jeho syn Alexander Salmanovov sú obvinení z podplácania bývalej riaditeľky Daňového úradu v Šamoríne Márie Z. Za úplatky im mala poskytovať informácie o prípadných kontrolách v ich firmách a zabezpečiť, aby vyplácanie peňazí z nadmerných odpočtov DPH prebehlo hladko. Sľúbiť jej mali 290.000 eur a 50.000 eur aj vyplatiť.

 

Podľa zadokumentovaných podvodných nadmerných odpočtov dane z pridanej hodnoty (DPH) mali žiadať viac ako tri milióny eur. Všetko sa malo stať v roku 2010 v Šamoríne. Obvineným hrozí 12-ročné väzenie. Vo väzbe sú od 23. apríla 2013. Trestné konanie voči Márii Z. ešte ukončené nebolo. Na pojednávaní so Sergejom Salmanovovom a Alexandrom Salmanovovom vypovedala, ako pre nich pracovala za úplatky. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies